Melyik másik sorozattal történt volna meg, ha nem Lost-tal, hogy még a TV premier előtt kiszivárgott a hatodik – azaz befejező – évad első része.

A felvétel sajnos nem a legjobb minőségű, mivel egy nyilvános vetítés során vették fel kamerával egy strandon. A vetítés még hétvégén volt, azóta pedig már a legtöbb nagyobb oldalon elérhető az epizód.

A TorrentFreak saját gyűjtése alapján a Lost a második legjobban kedvelt sorozat a BitTorrentezők között – ergó a Lost részeit töltik le a második legtöbben. A Lost epizódonként közel 6 millió BitTorrentezőt vonz a számítógépek elé.

Picture 1

A Pirate Bay-en is fent van természetesen a torrent.

Az ABC által szervezett Oahu Beach-i vetítésen tízezer ember vett részt, és ahogy a helyzet mutatja, legalább egy olyan bátor fanatikus is volt közöttük, aki rögzítette a videót.

A felvétel minősége természetesen erősen megkérdőjelezhető, ami nem is csoda, hiszen több ezer ember vett részt a vetítésen. Mindezek ellenére a file már számtalan BitTorrent oldalra került fel, és több tízezren már le is töltötték.

Természetesen az ABC nem valószínű, hogy sok nézőt vesztett, hiszen akik annyira fanatikusak, hogy ilyen minőségben megnézték, valószínűleg a TV előtt is ott lesznek. A televíziónál többen csak az interneten fognak figyelni, hiszen magyar idő szerint ma hajnalban várhatóan BitTorrenten is megjelenik várva várt torrent, a Lost.S06E01.HDTV.XviD. Nem lepődnék meg, ha a Lost rekordletöltéséket érne el itthon is, hiszen aki eddig nem követte a sorozatot, annak most a freeleechek ideje alatt volt lehetősége beszerezni az összes eddigi évadot. A sorozat pedig nagyon addiktív, eteti magát, könnyen végigdarálható. Az mindenesetre sokat elmond a Lost népszerűségéről hazánkban (is), hogy csak a bevezető részt (S06E00) több ezren töltötték le egy nap alatt.

(via torrentfreak)