Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre nagyobb figyelemet kap a jövő évi Oscar. Nincs ez másként a torrent világában sem, a torrentoldalakon ilyenkor már megjelennek az első Oscar esélyes filmek.

A forrás a kiküldött dvdsceenerek, vagyis az eredeti film másolatai (általában gyengébb minőségben, de bőven az élvezehtőség határán innen), amiket jelen esetben az akadémiai tagoknak küldenek ki. Az egyik legfrissebb és legütősebb leak most Quentin Tarantino új filmje az Aljas nyolcas (The Hateful Eight). Az internetre felkerult screener alapján az FBI kinyomozta, hogy Andrew Kosove számára kiküldött példány a másolat forrása. Ő pedig nem akárki, hanem az Alcon Entertainment társ-vezérigazgatója. Az Alcon készítette többek között a Transzcendenst, illetve a hamarosan elkészülő Point Break remake-et. Mielőtt bárki filmes összeesküvéselméleteket gyártana, fontos elmondani, hogy Kosove szerint soha nem kapta meg a film példányát ő maga postán, tehát valószínűleg “elkeveredett”, vagy ellopták, igy kerülhetett fel ilyen hamar az internetre. (Az már más kérdés, hogy ha ennyire fontosak ezek a sceenerek, miért nem próbálják meg kicsit biztonságosabb módon kézbesíteni a példányokat?)

joy2015

A torrentre a Hive-CM8 csapata tette fel a filmet, de nemcsak Tarantinonak van félnivalója. Mára ugyanis már legalább 5 új, még be nem mutatott film került fel, és a Hive állítása szerint összesen 40 film van a tarsolyukban, amit folyamatosan fognak feltölteni.

Az eddig kikerült filmek:

  • The Hateful Eight
  • Creed (Stallone új filmje, ha nem fog bejönni, legalább lesz mire mutogatnia, mint a Feláldozhatóak harmadik részénél)
  • The Revenant (Leonardo DiCaprio főszereplésével készült filmet karácsonykor mutatják be, a letöltészámláló a TorrentFreak szerint már több mint 300 ezernél jár)
  • Steve Jobs
  • Joy