Most szúrtuk ki, hogy idén január 1-től bővült az ARTISJUS védjegyes címkék viselésére kötelezett termékek köre. Eddig ugye ment a sarc minden CD, DVD, HDD, SDD, memóriakártyák és társai után. Ezentúl azonban az asztali és hordozható számítgépeket is el kell látni a cuki hologrammos cimkékkel.

Idézet a tájékoztatójukból:

ARTISJUS-védjegyes hologramos címkével az alábbi termékeket kell ellátni:

  • ÚJ: Audio, illetve audiovizuális tartalom tárolására, illetve lejátszására alkalmas nem hordozható személyi számítógépekbe integrált tárolóegységek (pl. beépített tárolóegységgel rendelkező asztali számítógép, PC, desktop computer (TINY, USFF, USDT, D, TT, SFF, T, MT, CMT), egybeépített asztali számítógép, all-in-one desktop számítógép)
  • ÚJ:Audio, illetve audiovizuális tartalom tárolására, illetve lejátszására alkalmas hordozható személyi számítógépekbe integrált tárolóegységek (pl. beépített tárolóegységgel rendelkező notebook, laptop)

A tarifatáblázat:

Hát köszi… nem mintha sok lenne az a plusz ezer forint, de ez megint egy újabb sarc, azoktól az emberektől is, akik nem a NAGY magyar művészek diszkográfiájával tömik tele az új számítógépük merevlemezét és/vagy ssd-ét. Persze, torrentezünk még mindig, letöltünk ezt azt, de pont a zenére születtek olyan ingyenes és fizetős megoldások leghamarabb, amik leszoktátak a nagyátlagot a letöltölgetésről, és mp3 másolgatásról.

Kiemelt kép: Malte Wingen innen: Unsplash