Negyedik alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia 2020. március 26-án a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban, ahová 24 előadó érkezik 15 különböző országból, izgalmas témákkal. Jegyek már kaphatók az eseményre.

Az idei BSides Budapest konferencia összesen 20 érdekes előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. Újítás a korábbi évekhez képest, hogy 2020-ban már két különböző teremben, párhuzamosan zajlanak az előadások, így a szervezők még szélesebb spektrumot le tudtak fedni, a látogatók pedig még több téma közül választhatnak. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók az USA-ból, Franciaországból, Hollandiából, Ausztráliából, Portugáliából, Norvégiából, de a Közép-Kelet európai régióból, Ausztriából és Lengyelországból is. A helyszínen izgalmas programokkal képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata és a BME IT biztonsági csoportosulása, a SecurITeam is.

A BSidesBUD2020 konferencián szó lesz többek között a mobilhálózatok biztonságáról (SS7), a mesterséges intelligencia lehetőségeiről a kiberbiztonságban, az ipari vezérlő rendszerek sérülékenységeiről (SCADA), a legújabb malware elemzési technikákról és eredményekről, de lesz előadás arról is, hogy miképp érdemes  felépíteni és menedzselni egy IT biztonsági csapatot. A két órás workshopok résztvevői többek között mélyebb tudást szerezhetnek az iOS és az Android rendszerek hackeléséről, és jobban beleáshatják magukat a biztonsági automatizáció
vagy a kártékony szoftverek elemzésének világába is. A minőségre garancia, hogy az eseményt a 16 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.
A BSidesBUD2020 nem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni hasonló érdeklődésű és szaktudású emberekkel, hanem azokat az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek a kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába, esetleg később ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni. A rendezvény remek lehetőség, hogy képbe kerüljünk az IT-biztonság legújabb trendjeivel és a workshop-ok révén mélyebben megismerkedjünk olyan témákkal, amelyekkel egyébként csak drága kurzusokon való részvétellel lenne lehetőségünk.

A rendezvény a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használja (csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte BSides márkanév alatt), ezért nagy presztízzsel bír az kiberbiztonsági szférában.  A BSidesBUD elnevezésű kiberbiztonsági konferenciát először 2017-ben rendezték meg a Lurdy Rendezvényközpontban. Annak ellenére, hogy korábban még nem volt a BSides licensz égisze alatt konferencia hazánkban, az eseményre több mint 400  látogató volt kíváncsi. Az érdeklődés a 2018-as és 2019-es BSidesBUD konferenciák esetében sem csökkent. A kiváló előadók és a magas színvonalú szakmai programok nem csak a hazai IT-biztonsági szféra jeles képviselőit, elismert szakembereit, a téma iránt érdeklődő laikusokat és diákokat vonzzák, ugyanis a világ minden tájáról szép számban érkeznek látogatók az egyre bővülő rendezvényre.

A szervezők fontosnak tartják a kiberbiztonsági közösség támogatását is, ezért létrehoztak egy úgynevezett Hackademy ösztöndíjprogramot, ami a Hacktivity konferenciák esetében már két éve nagy sikerrel működik. Ennek értelmében 2019-től kezdve minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az aktuális BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 50 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (20 jegy az oktatók részére, 30 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

A BSidesBUD2020-ről bővebb információ az esemény hivatalos weboldalán (https://bsidesbud.com) érhető el, a jegyeket pedig a következő linken lehet megvásárolni: http://bit.ly/2UE86zu A 18 év alatti látogatók személyi igazolvány bemutatásával ingyen vehetnek részt a konferencián.