A PicoTorrent egy nyíltforráskódú, ingyenes és nagyon egyszerű kis bittorrent kliens – Windows-os gépekre. Ha még mindig a teljesen bloatware-ré vált uTorrent-et használod, ajánlom hogy próbáld ki.

A kinézete egyszerű, letituszult és semmi csicsa. Ennek ellenére mindent tud, amit egy átlagos torrent kliensnek tudnia kell. Torrent fájl hozzáadásához egyszerűen elég az ablakba húzni egy torrent fájlt. De ott van természetesen a szokásos add torrent menü, vagy akár egy magnet url-t is beilleszthetünk, tudja kezelni a program azokat is.

Torrent hozzáadás után a listában láthatjuk a legfontosabb adatokat, de mi is ki tudjuk választani, hogy mely mezők fontos számunkra a torrent állapotával kapcsolatban. Maga az egész felület számomra az uTorrent 1.x-es időket hozza vissza. Minden ott van ahol lennie kell, és semmi felesleges extra funkciót nem zsúfoltak a programba.

A beállításokban a szokásos sebességkorlátozásokat is meg tudjuk adni. A kliens támogatja a DHT, és PEX opciókat is. Nem ér fel egy Deluge vagy qBittorrent funkció kínaláltával, de aki csak egyszerűen letöltnei akarna (szigorúan ubuntu.iso fájlokat), annak szerintem megfelelő. Tegyetek egy próbát vele!