Nem is olyan régen írtunk arról, hogy ismét szerver lefoglalások voltak. Egymás után gyorsan két akció is volt, már akkor is világossá volt, hogy két, jól elhatárolható célpont volt.

A torrentoldalakról viszonylag hamar, és pontosan kiderült, hogy milyen oldalak estek áldozatul az akciónak. A fizetős ftp-k esetében ez sokkal bonyolultabb dolog, gyakran pontosan ki sem derült, hogy milyen hálózatot számoltak fel – vagy azért, mert nem hozzák nyilvánosságra, vagy azért, mert egyszerűen a hivatalos szervek sem tudják.

fof

A mostani razzia célpontja és áldozata azonban nyilvánosságra került, az ftp, amit lefoglaltak, a FoF volt. A fizetős szerver(ek) ellen a feljelentést a ProArt tette, és október 11-én a BRFK le is foglalt több számítógépet. A jelentések szerint két számítógépet foglaltak le, egy proxyt és egy tartalomszervert, amiben 40 darab háttértár volt. A gépeket a szakértők vizsgálják.

A nyomozás egyébként tovább folyik, jelenleg a bankszámlák alapján próbálnak eljutni a szerverek tulajdonosához. Most már talán nem “titok” egyébként, hogy korábban a scene által feltárt, fizetős ftp a FoF volt.

(via ProArt, BRFK)

Frissítve: Meg nem erősített hírek alapján viszont úgy tűnik a site továbbra is megy, maximum volt egy kisebb kihagyás és változtak az elérhetőségek.