Az origo.hu-n olvasható hír szerint a Disney stúdió filmjeit itthon, legjobb esetben is csak az amerikai premier után csak 1 héttel mutatják be. Az eltolt vetítés oka állítólag az, hogy a Vasember 3 című filmet már a premier napján felvették az itthoni moziban és feltöltötték az internetre, elérhetővé téve a film első kalózverzióját a világon. A nagyobb baj valószínűleg nem az esetleges magyar bevételkiesés, hanem az, hogy így elősegítették a film kópiájának nemzetközi terjedését.

Ha kicsit jobban utánanézünk a dolgoknak, akkor bizony igazat kell adni a Fórum Hungary-nek – a film forgalmazójának -, ugyanis valóban hazánk fiai voltak a leggyorsabbak a világon. A premier után (ami április 25-én volt) már másnap reggel fent volt a release (Iron.Man.3.2013.CAM.XviD.HUN-BEOWULF) a magyar torrent oldalakon (és minden bizonnyal az FTP-ken is). Az ezek után megjelenő külföldi Iron Man 3 kópiák így a magyar képet használták forrásként – ez több release .nfo állományából kiderül. Így például a FANTA, AQOS, illetve UnKnOwN group által kiadott angol verziók is a magyar képet használták.

Az eddigi információk alapján az összes Marvel és Disney által közösen gyártott képregényfilmet is késve fogjuk ezentúl megkapni, így próbálják megelőzni a forgalmazók, hogy a leleményes magyar warezesek kiszivárogtassák a filmeket. Az első ilyen premier csúsztatás a Szörny Egyetem lesz, ami június 20. helyett június 27-én fog debütálni itthon.

Nem ez az első ilyen csúsztatás egyébként, 2011. nyarán a Warner döntött úgy, hogy Magyarországon késlelteti a premiereket, akkor a Másnaposok 2 került fel idő előtt a világhálóra, és lett a magyar CAM verzió a külföldi releasek első alapanyaga.