Az IFPI weboldala egy ideje nem elérhető. A site-ot vélhetően a Pirate Bay-el szimpatizáló hackerek csoportja támadja. A Pirate Bay perben az IFPI állt szemben a srácokkal, és vélhetően az ő (nem létező) nyomásuk is nagy szerepet játszott abban, hogy a per végkimenetele milyen lett.

Az ítélet nagyon sokféle reakciót váltott ki az emberekből. Vannak, akik weboldalakat indítanak, és azon aláírást gyűjtenek, vannak olyanok, akik az utcán demonstrálnak. A svéd kalóz pártba is egyre többen lépnek be a per óta. Na és vannak azok, akik a számítógépük mögül támogatják – nem biztos, hogy a legjobb módon – a Pirate Bay csapatát.

Nem ez az első alkalom, hogy fekete kalapos hackerek támadják az IFPI oldalát. A per ideje alatt a svéd IFPI weboldalát például deface-elték, szintén a Pirate Bay-jel szimpatizáló hackerek. Az új célpont most a nemzetközi IFPI oldal, amelyet hackerek DDoS támadással próbálnak elérhetetlenné tenni, eddig elég szép sikerrel. (Az IFPI képviselte a per során a legtöbb lemezkiadó vállalatot, ezért áll a támadások kereszttüzében.)

Ennél viccesebb sztori is van, az MPAA irodájába például tiszta fekete faxokat küldtek tömegével. A fax gépeket végül lehúzták a hálózatról.

A mozgolódás elég nagy, fórumokon, IRC csatornákon gyűlnek az emberek, és várhatóan nem ez lesz az utolsó ilyen lépés.

(via torrentfreak)

(Kis hazánkban vajon van annyi ember, aki össze tud fogni, és egy kisebb tüntetést, demonstrációt, vagy akár Pirate Bay partyt szervez? Igazán kíváncsi vagyok rá. Az Asva.info természetesen semmi illegálisra nem szólít fel, és el is határolódunk az ilyen dolgoktól, de egy Pirate Bay szimpatizáns sörözéstől nem zárkózunk el.)