A PizzaTorrent – amely az egyik legígéretesebb és legnagyobb bittorrent metakereső volt – a napokban végleg bezárt, és többé már nem elérhető. Az ok most kivételesen nem jogi, hanem technikai, a tulaj megunta a folyamatos DDoS támadásokat és egyszerűen “lelőtte” az oldalt.

A PizzaTorrent még a tavalyi évben indult útjára, és ahogy több metakeresőt is, a YouTorrent inspirálta. Az oldalon a felhasználók egyszerre több oldalon tudtak valós időben keresni, így pillanatok alatt lényegében több tíz-százezer torrentet áttekintve. A másik nagy pozitívúma volt az oldalnak, hogy nem volt tele ízléstelen és idegesítő reklámokkal.

A PizzaTorrent csupán egy egyszerű házi projekt volt, tipikusan just for fun, és minden forrást a tulajdonos biztosított. Az oldal népszerűsége az első pár hónap után rohamosan növekedni kezdett, és a csúcsponton már napi 3 millió oldalletöltést generáltak a felhasználók.

A tulajdonos elmondta, hogy soha egyszer sem volt jogi ügye, nem zaklatták. Az oldal bezárásának oka egyértelműen a DDoS támadás volt. Az az ő számára sem tiszta, hogy pontosan kik és miért akarták ellehetetleníteni az oldalt. Lehettek akár jogvédők, vagy akár olyan személyek, akiknek nem tetszett a PizzaTorrent.

(via torrentfreak)