Most, hogy a Mininova elég nagy bajban van, aktuális egy új indexelő oldal bemutatása. Nem promó cikk következik, egyszerűen a tapasztalatok alapján gondolom, hogy jó választás lehet a KickAssTorrents azok számára, akik előnyben részesítik a publikus oldalakat.

A KickAssTorrent idén indult, és rohamos gyorsasággal növekedett a népszerűsége a torrentezők körében. Az utóbbi hetekben még egy társoldalra is akadt, a HttpTorrents személyében. Ezzel a kapcsolattal egyébként az oldal még egy újabb funkcióval gazdagodott: a közvetlen, http letöltéssel. Az oldal több mint 9 millió torrentet indexel, ezekből közel félmillió “ellenőrzött” minőségű.

latest

Szintén egzotikumnak számít az elgépelési hibákat figyelő  keresője.Ez az a dolog, amit a Google is csinál, amikor valamire rákeresünk, de véletlenül félregépeljük. A KickAsstorrents-en is így működik. Beírjuk például, hogy “axo”, és a oldal felajánlja, hogy inkább az “axxo”-ra keressünk rá.  Ez a megoldás a bittorrent oldalaknál még egy nagyon friss dolog, nyitott site-okon és privátokon egyaránt ritkaságnak számít. Itthon is talán csak a bitHUmen-en található ilyen szolgáltatás.

kereso

A KickAss oldala nagyon letisztult, átlátható. Az oldal tetején található a lényeg, a kereső. Semmi felesleges bonyolítás, egyszerűen bejelölhetjük, hogy mely kategóriákban szeretnénk keresni, és már működik is.

Az oldal a Film, Zene és TV kategóriák tallózását az alkategóriákon kívül tovább segíti a műfajok segítségével.

A keresési eredmény táblázatában helyet kap több nagyon fontos dolog, egyik az “ellenőrzött torrent” jel, amely biztosítja, hogy hamis, vírusos torrentekbe nem futunk bele. A másik pedig a közvetlen letöltető ikon, amely azokat a torrenteket mutatja, amelyek http alapon is elérhetőek. Természetesen a legfontosabb általános adatok is elérhetőek, mint a letöltések, a seederek és a leecherek száma, kategória.

A torrentek adatlapja is szép és egyszerű, ahol lehet, szerepel kép (pl. filmeknél poszter, zenéknél albumborító, stb.). A felhasználók tudják értékelni a torrenteket, így ez is egy fajta visszajelzés a release minőségéről, ami egy publikus oldalon nagyon fontos.

A letöltésre két lehetőségünk van:

  • hagyományos bittorrent (http és magnetlink)
  • http alapú (HttpTorrents segítségével)

letolt

Közvetlen letöltés

A http alapú letöltést a már említett HttpTorrents szolgálja ki. Jelenleg majdnem 4 ezer torrent érhető el ebben a formában. Ha egy torrent mégsem elérhető, akkor kérvényezhetjük, hogy amint lehet, ez is legyen elérhető közvetlenül. Természetesen nem minden kérés teljesül, és nem azonnal.

httptorrents

A KickAssTorrents nincs közvetlen kapcsolatban a HttpTorrents-el, csupán a API-jukat használják. A HttpTorrents egyelőre nem aggódik a jogi ügyek miatt, jó lesz szemmel tartani az oldalt, még bármi lehet belőle. Akkor jöhet jól, ha nem akarunk várni egy kevés seederrel rendelkező torrentre.

stat

A site-on egyébként ügyelnek a közösségre, folyamatosak a fejlesztések, az oldal jelen van népszerű mikroblog oldalon, Twitteren is. Készült már Firefox és Vuze kereső plugin is, sőt az igazi fanoknak még KickAssTorrents-es háttérképpel is kedveskednek.

Weboldal: http://kickasstorrents.com

Blog: http://blog.kickasstorrents.com

Twitter: http://twitter.com/kickasstorrents