Valószínűleg elmondhatjuk, hogy az egyik legnagyobb, és legnépszerűbb BitTorrent oldalt sikerült eltipornia együttesen a médiamoguloknak és a jogvédőknek.

Sokszor írtunk a Mininováról, korábban főleg vidám híreket közöltünk, havonta döntötte meg az oldal a saját rekordjait. Egy ideje azonban elég negatív információk szállingóztak az oldal felől. A BREIN-nel folytatott hadakozásban nem nyerhettek, olyan feltételeket szabtak, amelyeket nem lehetett megvalósítani.

A kért tartalomszűrő körül már korábban is volt botrány, de végül valamilyen formában megvalósult. A felhasználóknak természetesen nem tetszett a dolog, sokan már akkor temették az oldalt. És ami igaz az igaz, a site keresője nem dobálta ki a legnépszerűbb torrenteket, és szép lassan fogyatkoztak a torrentek.

A Mininova saját blogjában jelentette be az újabb változást, amelyet ők maguk is fontos napnak neveznek. Az oldalon ezentúl ugyanis kizárólag a Content Distribution részleg torrentjei találhatóak meg. Minden “jogsértő” tartalomra mutató torrent törölve lett, és ezzel gyakorlatilag az oldal kifehéredett.

Az esetet kiváltó döntés ellen még lehet fellebbeznek. Jelenleg próbálnak a többi Mininovás projektre fókuszálni.

Egy korábbi cikk, tracker, és indexelő oldal alternatívákkal: http://asva.info/pirate-bay-alternativak-2009-08.html