Erősen kezdődik a hét, freereg, freeleech és fejlesztések a magyar bittorrent trackerek háza táján.

 • A TorrentHun-on véglegesítve lett a Pontrendszer, az arányszámítás ezzel végleg eltűnt az oldalról. A rangok, és más elérhető dolgok immáron nem az arány függvényei, hanem a pontoké – ezzel megteremtve az egyenlőséget a kisnetesek és a szerveresek között. Az oldalon két fajta pontunk van, egy amiből a rangunk számolódik (összpontszám), egy pedig amit az oldalon tudunk beváltani különböző dolgokra, mint pl. az egyéni freeleech, meghívó, felező, duplázó. A másik fontos hír, ami még a site-hoz kapcsolódik, hogy a szabad regisztráció hamarosan megszűnik.
 • Négy éves a BitGate, hazánk vezető sorozat trackere. Az oldal a jeles alkalomból néhány órán át szabad regisztrációs lehetőséget biztosít. Update: A szabad regisztrációnak vége. A bent lévő felhasználóknak pedig 4 GB feltöltéssel és 4 nap freeleechel kedvez.
 • A Deathlord-on december 1-ig vagy 50ezer felhasználóig szabad a regisztráció. Azokat viszont, akiknek december 1-jén az aránya 0,3 alatt van és legalább 20 gigabyte-ot letöltöttek, törölni fogják az oldalról. Jelenleg több mint 42 ezer felhasználó van az oldalon, a kapcsolatok száma pedig a 80 ezret is elérte már, bár most a 40 ezret karcolja alulról. Tegyük hozzá, hogy reggel az oldalon a “No input file specified.” üzenet volt olvasható – 8 után ismét használható volt. Talán magyarázat erre, hogy az oldalon az olvasható, hogy “szerver optimalizálás zajlik”.
  A regisztráció egy kicsit logikátlan, több adatot kell megadni, mint amennyi szükséges lenne, és nem látom értelmét annak, hogy miért kötelező pl. a “Weboldalad” rész.
 • A HDpre oldalára is be lehet kerülni a következő hónapban, december 1-től freereg lesz. Ezzel egyidőben freeleech is indul az oldalon, viszont december 7-én tisztogatás lesz, minden dupla regisztrációt, és parazita rangú usert törölnek.
 • A bH-n több kisebb fejlesztés történt, ilyenek az új fórum kereső, kereső a pm-ek között, a megváltoztatott “Megfigyelt Torrentek” menü. További bitHUmen-es hír, hogy ismét hamis emailek terjengenek a neten azzal kapcsolatban, hogy az oldalra egy sms-ben lehet regisztrálni.
  Íme a spam (thx to stageline):

  Szeretnél te is tagja lenni Magyarország legnagyobb közösségi torrent
  trackerének??

  Ha igen, akkor nincs más teendőd, mint egy emelt díjas sms-t küldeni. (200 Ft)

  Küldd el a                 bhr username szót (idézőjelek nélkül) a
  06-90-619-940   -es
  telefonszámra. A válasz sms-ben visszaküldjük a jelszavadat.

  Tehát          bhr username   a   06-90-619-940  -es telefonszámra. Sok sikert!

  A spameket egy ingyenes hosting-szolgáltató (000webhost.com) segítségével küldték ki, a hamis e-mail cím a [email protected] volt. A Spamwiki-n olvasható, hogy az sms ár pedig nem 200, hanem 2000 forint.