Régen írtunk (jót) az uTorrent háza tájáról, hiszen a legutóbbi cikk arról szólt, hogy a cég szervereire idegenek behatoltak, és kicserélték az utorrent telepítő fájl egy malware-re és ezt bizony az adminisztrátorok  jó darabig nem vették észre. Most azonban egészen másról tudunk beszámolni, a BitTorrent cég elindította az uTorrent Plus (a fizetős uTorrent verzió) publikus tesztelését, így bárki kipróbálhatja a program új, és extrákkal felturbózott verzióját.

Valami ilyesmitől tartottak azok az uTorrent fanok, akik csóválták a fejüket, amikor a BitTorrent Inc. felvásárolta kedvenc torrentkliensüket. A cég szerencsére hagyta a maga medrében a programot, és az utóbbi időben folyamatosan fejlesztették, javították a klienst, ami azóta a világ legnépszerűbb bittorrentes programja lett. A BitTorrent-nél úgy látszik, azt gondolják most jött el az idő arra, hogy megpróbálják egy kicsit másképpen is kiaknázni az uTorrentben rejlő lehetőségeket, és pár hónapja bejelentették, hogy a programnak lesz egy fizetős (Plus) változata.

A napokban pedig lehetőség nyílt arra, hogy bárki kipróbálhassa egy éven keresztül az egyébként jelenleg még alfa verzióban lévő uTorrent Plus-t.

Lássuk tehát a program extráit:

  • integrált víruskereső a BitDefendertől
  • beépített média player
  • drag and drop file konvertálás (pc-ről más eszközökre)
  • dedikált támogatás az ügyfeleknek

Sajnos a cég egyelőre megszüntette a ingyenes tesztelési lehetőséget, de az ígéret szerint pár héten belül újra esélye lesz bárkinek kipróbálni a kliens legújabb, felturbózott verzióját.