Az uTorrent kezdetben csak a Windows-os felhasználók kedvenc torrent kliense volt, a Mac-es userek csak irigykedhettek, és működő / kevésbé működő alternatívákat kellett használniuk. Szerencsére aztán – hosszú várakozás után – de elindult az uTorrent Mac-es verziójának publikus tesztelése, és tegnap egy újabb mérföldkövet értek el a fejlesztők, hiszen kiadták a µTorrent és BitTorrent Mainline kliensek első stabil – azaz nem béta – kiadását.

 

Az uTorrent OSX-es felülete

Nem ez az egyetlen Mac-es felhasználókat érintő újdonság, a friss verziók ugyanis már tartalmazzák az új HTML5 alapokra épített, mobilon is elérhető, illetve iPadre is optimalizált webes interfészt.

Lássuk  a Mac-es szoftverek újdonságait:

  • RSS Feed és Smart Feed Subscriptions: immár mindkét kliensben hozzáadhatunk RSS feedeket, illetve megadhatunk speciális szűréseket is, amivel a kliens képes automatikusan kiválasztani az RSS-ből a számunkra értékes tartalmat, és le is tölti azt.
  • Scheduler: beállíthatjuk előre a torrentek indítását, leállítását, illetve a sebességeket is limitálhatjuk. Főleg akkor hasznos természetesen, ha a gépünk 0-24-ig megy, és esetleg nem csak egyedül vagyunk a hálózaton. (munkahelyen ugye nem torrentezik senki sem? 🙂
  • Remote + Mobile: bekerült a Mac-es kliensekbe is a távoli hozzáférés lehetősége. Egyszerű, biztonságos, nem kell hozzá semmilyen bonyolult hálózati beállításokon átvergődnünk magunkat. A torrenteket távolról egy böngésző segítéségével is irányíthatjuk (most már iPad-ről is), de a natív Androidos klienst is használhatjuk.
  • Részletes beállítások és információk: aki szeret a “motorháztető alatt” babrálni, annak sem kell csalódni, az új verzióban kényünk – kedvünk szerint csavarhatjuk a programot, hozzáférhetünk szinte mindenhez.
Az új webes nézet
Az uTorrent Mac-es verzióját innen tudjátok letölteni, akit pedig a “gyári” BitTorrent kliens érdekel, az ide kattintson.