Érdekes email landolt ma a póstafiókomban. 4000 DVD-t kínálnak legálisan állítólag. A régi klasszikusok mellett figyelmembe ajánlják a moziban futó újdonságokat is. Ez már érdekel, gondoltam, és gyanútlanul a linkre kattintottam.

Amikor bejött a weboldal, először ledöbbentem, aztán köpni-nyelni nem tudtam. A honlapon, ahol állítólag legálisan elérhető tartalmak vannak, mindjárt két csomagot ajánlanak figyelmembe, 2500, illetve 5000 forint ellenében. Nem kell sokat keresni ahhoz, hogy meg tudjam hogyan és hol tudom befizetni a pénzt, mindjárt a díjcsomagok alatt megtalálható a számlaszám, és minden további fontos információ. Az átutalás mellett részletesen leírják a banki és a rózsaszín csekkes befizetés menetét is. Sőt, hamarosan bevezetik az emelt díjas fizetési lehetőséget.

bangftp

Pénzünkért egyébként 800 kbyte/sec sebességű letöltéshez jutunk hozzá. A holnapon szereplő információk szerint mindösszesen 3621 DVD érhető el jelenleg.

És hogy mi a “legális” forrás:

bangftp-2

bangftp-3

bangftp-4

Nemrégen írtunk arról, hogy a scene egy hazai fizetős ftp-t boncolt fel könnyedén, mivel nem volt megfelelően biztosítva. Ehhez képest most itt van egy szintén fizetős ftp, tele torrentről és ftp-ről származó anyaggal, “legálisnak” hirdetve. Havi 2500/5000 forintért. Ennél talán már csak az nagyobb butaság, hogy mindezt egy emailben népszerűsítik.