Ez a hét úgy látszik, erről szól. Pár napja írtunk arról, hogy a Teracod-ra bejutottak – állítólag az egyik admin jelszavát megszerezve – most pedig a címben említett oldal körül van gond.

Ahogy a friss hozzászólásokból olvasható, valóban úgy látszik, az oldalt ma hajnalban megtámadták, és itt is sikerült bejutni az adminisztrátorok hatáskörében.

Ebben az esetben valószínű, hogy valamilyen technológiai hibát használtak ki (sql injection). A támadók itt nem fenyegetőztek – eddig – és talán nagyobb kárt sem okoztak.

Picture 22

Az oldal tehát ezért nem elérhető, nem kell aggódni, csak átnézik a fontosabb elemeket, és javítják a hibákat. A site trackere eközben továbbra is megy, így a megkezdett le -és feltöltések továbbra is folytathatóak.

Emellett a BigTorrentnél is próbálkoztak úgy látszik, mert a friss hírükben arra hívják fel a felhasználók figyelmét, hogy ha üzenetet kapnak ne kattintsanak az esetleges idegen url-ekre.

Picture 21

A staffnak: tudjuk, hogy arról volt szó, hogy nem hírezünk a site-ról, de azt gondolom, ez esetben fontosabb a felhasználók tisztes tájékoztatása.

Estére a Carpathians már elérhető, a hibát javították.

Frissítve:

Az új informáicók alapján úgy tűnik, hogy ügyes account lopás történt. Rávettek több tagot, hogy egy bizonyos linket nyissanak meg. Aki a webcímet megnyitotta rosszul járt, mert a script lementte a jelszavát (valószínűleg cookie lopással, de ez csak tipp). Az egyik ilyen felhasználó admin volt, és miután a támadó belépett az adataival, kategóriákat, híreket, torrenteket törölt, és meghívó-darabszámokat változtatott. Bár az eset éjjel történt, szerencsére gyorsan megállították a támadót.

(via Xplosive email)