A hét közepe felé  összegezzük az elmúlt időszak fontosabb történéseit, ami esetleg kimaradt twitterről, vagy épp ellenkezőleg, nagyobb hangsúlyt érdemel. Még mindig sláger az újraindulás vagy az oldalak feltörése.

 • Kezdetnek itt van a Teracod-ügy. Az oldalra sikerült idegeneknek bejutni adminisztrátori jogosultságokkal. Azon felül, hogy ráijesztettek a felhasználókra, még kiteregették az oldal szennyesét is, miszerint a múlt havi razzia során kisebb freereget tartó oldalakat DDoS-oltak. Szintén bejutottak egy másik oldalra is itthon, bár ott trükkösebb megoldást használtak, ami akár a többi trackerre is veszélyes lehet.
 • Bezárta a szabad regisztrációt a PREtorians, amely az elmúlt hetekben megduplázta felhasználói számát a júniusi felméréshez képest. További pozitívum, hogy az oldalról lekerült az SMS támogatási lehetőség (bár közvetve még az url él).
 • Újraindult a 1st. A site részben májusi mentésből, részben régebbiből. Az oldalra jelenleg szabad a regisztráció, sőt most minden torrent ingyenes is.
 • A Bithorlo június eleji adatbázissal működik tovább, az elveszett felhasználókat  úgy igyekeznek pótolni, hogy minden usernek adtak egy új meghívót.
 • Visszaszámláló indult az EVO oldalán is. Hivatalos információ nincs, de azt lehet ebből sejteni, hogy hamarosan újra menni fog a site. A visszaszámláló jelenleg 12 napnál tart.
 • Elindult a GigaTorrents, bár adatvesztés előfordulhat, mert volt olyan felhasználó aki nem nem tudott belépni az oldalra.
  Frissítve! – Egy screenshot szerint (legalábbis ami a torrenteket érinti) 2009.05.10-es mentéssel üzemel az oldal jelenleg.
 • Nagy viszont a csend a bH körül, és ez eléggé sok felhasználónak nem tetszik. Mivel hivatalos twittere nincs az oldalnak, így az egyetlen információ forrás az oldal lenne, de ott még mindig csak a “Ne ess pánikba” szöveg olvasható. Sajnos még félhivatalos információnk sincs arról, hogy mikor, milyen körülmények között indul újra az oldal. Közben a legtöbb kisebb oldal már újraindult, vagy legalább valami hírt közöltek.
 • A torrentoldalak feltörése sem állt meg, a Teracod és a Carp után egy újabb oldalról halottunk, ahova sikeresen bejutottak a támadók. Itt is kiírtak egy hírt, és még egy popup-ot is elhelyzetek az oldal forráskódjában, amiben arról beszélnek, hogy az oldalra bár SMS segítségével lehet regisztrálni, a rendszer nem nézi a beírt kód helyességét (csak a string hosszát). (És még legalább 2 oldalról tudjuk, hogy feltörték őket, ezekről később.)
 • bizar_hekk