A régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája, a HACKTIVITY 2022. október 6-7-én újra várja látogatóit a budapesti MoM Kulturális Központban.

2022-ben tizenkilencedik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és sokszor mélyen technikai formában.

2019 óta először lesz újra 2 napos rendezvény a Hacktivity, a szervezők pedig idén is újítottak: a konferencia 2 külön tematizált napra lett bontva. Az első nap, az úgynevezett HACKTIVITY NOW a jól megszokott Hacktivity konferencia lesz, főleg szoftver-specifikus, aktuális kiberbiztonsági előadásokkal és workshopokkal. A HACKTIVITY NEXT elnevezésű második napon viszont olyan, eddig kevéssé érintett
jövőbemutató témák kerülnek fókuszba, mint az autóipari biztonság, az IoT- és a beágyazott rendszerek sebezhetőségei.

Az idei HACKTIVITY-re, melynek főtámogatója a Deloitte, 13 országból érkezik 48 nemzetközileg elismert előadó, hogy egyebek mellett olyan IT-security témákról értekezzenek, mint a modern kori autók biztonsága (elektronikus-vezérlőegység hackelés, CAN-bus rendszerek és kormányművek sérülékenységei) a WEB3 és az okosszerződések sebezhetőségei, a kriptovalutákkal történő visszaélések és csalások, a szatelit hálózatok sérülékenységei vagy a beágyazott rendszerek és az IoT eszközök biztonsága. Mindezeken túl az érdeklődők mélyebb tudást szerezhetnek például a Metaverzum biztonsági kockázatairól, az Android rendszerek sebezhetőségeiről és olyan témákba is bepillanthatnak, mint a fogadási oldalak hackelése, a végpont sérülékenység vagy a webalkalmazások feltörése.

A komoly szakmai programok mellett a humor is szerepet kap majd, hatodik alkalommal tér ugyanis vissza a Hacktivity színpadjára a korábbi években is zajos sikert arató, Comedy Hacker-ként ismertté vált előadó, Tobias Schrödel vadonatúj, izgalmas előadásával. A prezentációkon túl 2 órás, átfogó workshop-ok is várják a látogatókat 8 különböző témában.

A HACKTIVITY2022 NOW+NEXT hibrid formában kerül lebonyolításra, ami azt jelenti, hogy a jegyvásárlók el tudnak látogatni a rendezvény helyszínére, a MOM Kulturális Központba, ahol a hagyományos konferencia-élményben lehet részük. A szervezők természetesen minden szükséges óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legnagyobb biztonságban érezhessék magukat. Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen, online is követhetik az előadásokat, a HACKTIVITY hivatalos chat-szobájában pedig  érdezhetnek az előadóktól, de beszélgethetnek egymással is.

A korábbi évekhez hasonlóan a HACKTIVITY konferencián képviselteti magát a HackerSpace Budapest, a HackerSpace Szeged és a SecurITeam is, és az úgynevezett HackCenterben várják azokat az érdeklődőket, akik izgalmas feladatok, kihívások teljesítésével tesztelnék le a tudásukat, vagy csak megoldást szeretnének kapni egy-egy problémára. A HackCenter lehetőséget ad eszmecserére, tanulásra, ötletelésre, de 5-10 perces „lightning” előadások is színesítik majd a terem programját.

A fentieken túl a HACKTIVITY támogatói és partnerei is izgalmas programokkal, játékokkal és kihívásokkal készülnek, bővebb információért érdemes feliratkozni a konferencia hírlevelére és követni a közösségi médiában közzétett híreket.

A szervezők továbbra is fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek értelmében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1,5 millió forintértékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények  ehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú  épzése. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

A HACKTIVITY nem csak a magas színvonalú előadások miatt jelentős esemény az IT-biztonság iránt érdeklődők számára, hanem azért is, mert a rendezvényen évről évre képviselteti magát a szakma krémje, ez pedig remek lehetőséget biztosít a jelenlévőknek kapcsolatépítésre,  eszmecserére, de akár álláskeresésre is.

Jegyvásárlás és további információ a #HACKTIVITY2022 NOW+NEXT-ről a https://hacktivity.com weboldalon.