Hetedik alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia 2023. május 25-én a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban, ahová 16 előadó érkezik 9 különböző országból, izgalmas témákkal. Jegyek már kaphatók az eseményre.

Az idei BSides Budapest konferencia összesen 12 érdekes előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Hollandiából, Franciaországból, Olaszországból, Romániából, Litvániából, Angliából, Németországból és Indiából, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata, valamint a SecurITeam is, így igazán színes, izgalmas program várható.

A BSidesBUD2023 konferencián szó lesz többek között hash-alapú anonimizálási protokollokról, macOS perzisztencia technikákról, memory forensics-ről, az Ukrán háborúban érintett “bot-farmokról”, felhőszolgáltatások szuverenitásáról, kártékony Google Chrome bővítményekről, antivírus szoftverek kijátszásáról BadUSB-n keresztül és a mesterséges intelligencia kiberbiztonsági kockázatairól is.

A minőségre garancia, hogy az eseményt a 20 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.

A rendezvény a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használja (csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte BSides márkanév alatt), ezért nagy presztízzsel bír az kiberbiztonsági szférában.

A BSidesBUD2023 nem csak azokat az IT-szakembereket várja, akik szeretnének kapcsolatokat építeni, tapasztalatot cserélni hasonló érdeklődésű és szaktudású emberekkel, hanem azokat az IT-szakos hallgatókat is, akik érdeklődnek az kiberbiztonság iránt és belekóstolnának a témába, esetleg később ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni. A rendezvény remek lehetőség, hogy képbe kerüljünk az IT-biztonság legújabb trendjeivel és a workshop-ok révén mélyebben megismerkedjünk olyan témákkal, amelyekkel egyébként csak drága kurzusokon való részvétellel lenne lehetőségünk.

A szervezők fontosnak tartják a kiberbiztonsági szakma és a téma iránt érdeklődő közösség támogatását is, ezért létrehoztak egy úgynevezett Hackademy ösztöndíjprogramot, ami a Hacktivity konferenciák esetében már két éve nagy sikerrel működik. Ennek értelmében 2019-től kezdve minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az éves BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 100 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (40 jegy az oktatók részére, 60 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

A BSidesBUD2023-ról bővebb információ a https://2023.bsidesbud.com weboldalon érhető el, a jegyeket pedig a következő linken lehet megvásárolni: https://bit.ly/2QEJtE7

A 18 év alatti látogatók személyi igazolvány bemutatásával ingyen vehetnek részt a konferencián.