Csak a szokásos, hírek információk a hazai bittorrent oldalakról.

  • Az egyik legjobban várt információ morzsa talán a bH oldalán található számláló, és loader gif. Jelenleg 35%-on áll, mindenki reménykedik, hogy hamarosan feljebb is kúszik. Ha még emlékeztek rá, a korábbi lefoglaláskor is ilyen százalékos kijelzés volt.
  • A Majomparadé állítólag fejlesztés miatt áll, egyes hírek szerint viszont inkább valami staffon belüli probléma lehet a gond. Az oldalnak anno már meggyűjt a baja egy felhasználójukkal, aki folyamatosan fenyegette őket. A legújabb információk szerint most a staffon belül egy ehhez az ügyhöz kapcsolódó széthúzás van, és ezért áll az oldal. Egy biztos, 2010 (sem) a Majomparadé éve. Mi mindenesetre azt kívánjuk, minél előbb rendeződjön az oldal helyzete, leginkább a felhasználók miatt.
  • Az EVO egész jól összeszedte magát. Már több mint 10 ezer felhasználó regisztrált az oldalra a freeleech ideje alatt. A peerek száma is már rendre meghaladja a 8-9 ezret. Jelenleg az első ezer torrenthez még 200 hiányzik, de ha ilyen ütembe töltik fel a torrenteket nem kell sokat várni rá. Mondhatjuk, hogy az oldal a lehetőségekhez képest túlélte a razziát.
  • Szintén jó úton halad a 1st. A hó első napján a kapcsolatok száma náluk átlépte a 100 ezret, ami nem kis teljesítmény. Azért, hogy a felhasználókat tovább buzdítsák, 2 napig freeleech-et tartanak, ha a peerek száma eléri a 150 000-et. (Jelenleg egyébként 80 ezer körül jár, az oldalon több mint 72 ezer felhasználó, és 33 ezer torrent van – bár utóbbinak egy jó része inaktív.)
  • Összekapta magát a Pirate Day is. Bár pontos statisztikák nem állnak rendelkezésünkre, de szemmel látható, hogy szép számmal vannak az oldalon seederek és leecherek. Friss torrentek is szép számmal kerülnek fel. A site-ra egyébként még mindig szabad a regisztráció, és a letöltést sem számolják el.
  • Nem elérhető a BitGate elköszönő oldala, így nem tudtunk meg új karaktereket az általuk támogatott helyettesítő oldal címéből. Egyesek szerint már csak akkor térnek vissza, ha kész az oldal, míg mások arra tippelnek, hogy értesítő emailt kapnak majd a volt tagok. Korábbi állítsuk az volt, hogy a felhasználók választhatnak az adatik átadásáról náluk, így feltétezhetjük, hogy lesz még BitGate-es oldal.
  • A BG U (a nem hivatalos BitGate folytatás) is szép lassan fejlődik. A napokban egyre több funkció lett elérhető, rengeteg anyagot töltöttek fel emellett a wiki-be. Jelenleg a maximum felhasználói létszám elég csekély (2000) de még nem telt be. A torrentek száma is lassan, de gyarapodik, már a bűvös százat átlépték.