Itt a hétvége, van egy kis időnk és megnézzük mik történtek az utóbbi napokban a hazai oldalakon.

 • A 1st készített egy forgalmi listát, ahol a felhasználók nyomon tudják követni, hogy melyik torrentet meddig kell még seedelniük.

  forgalmilista

  Változtak a vissza-seedelési szabályok nemrégen:

  A következő szabályok megszegése figyelmeztetéssel jár:
  0,6-nál kisebb visszaosztási arány ÉS 6 óránál kevesebb seedelési idő esetén (torrentenként).

  Persze visszaseedelni nem lehet mindig mindent, hiszen van amikor az utolsók között töltünk le valamit, és egyszerűen már nincs kinek seedelni.
  Ezen felüli újdonság – amit mi csak most vettünk észre -, hogy készült egy egyszerű, átlátható footer hasznos linkekkel az oldal aljára.

  footer

 • A Bit-Book ismét offline. Egy héttel ezelőtt volt hasonló helyzet, akkor is “ismeretlen” okok miatt állt az oldal. A helyzetet nem tisztázták sem twitteren, sem a blogjukon. A jelenlegi leállásról sincs több információnk.
  Frissítve: már megy az oldal.
 • A Bit-Zone-on még a hó végéig freeleech van, és továbbra is szabad a regisztráció. A felhasználók száma lassan eléri a 30 ezret, és már sikerült elérni a felhasználóknak a nagy lefoglalás előtti peer számot is.
 • Semmi újdonság a TvStore-BitGate vonalon. Az új oldalon továbbra is a véletlenszerű százalék kiiratás van, a BG meg nem elérhető.
 • Az Insane (vagy az új Insane?…) elkészítette a saját “egyéni RSS” megoldását. Ezzel egy saját RSS-t tudunk összeállítani, amihez torrentet tudunk hozzáadni, illetve eltávolítani. Ha egy megfelelő torrentkliensbe beállítjuk az RSS-t akkor a kliens letölti az általunk megadott torrenteket. Az RSS-ből az Insane scriptje mindig törli azt a torrentent, amit elkezdtünk letölteni. Akkor hasznos ez a szolgáltatás, ha több helyről is belépünk az oldalra, és otthon pedig megy a gépünk letöltések miatt. Így távolról, különösebb beállítások és programok nélkül tudunk új torrenteket letölteni.
 • A Majomparadét most már látszólag nem egy ember próbálja irányítani – azaz van staff, vannak moderátorok újra. A site szombat estefelé nem működött egyébként túl gyorsan, és egyes oldalakon php hibákat dobált. Ahogy láttuk, a fórumban már több mint 7 órája jelezték a hibát.
  A zene kategória fejlesztés miatt üres, az üzenőfal pedig “meghatározatlan ideig nem is lesz” ok miatt nem elérhető.
 • Az EVO oldalát immár https mögül is böngészhetjük. A site-on egyébként még mindig freeleech van, a regisztrált felhasználók száma már átlépte a 22 ezret.
  Frissítve: az oldal bezárja “kapuit” és holnap – azaz szerdán – délután a freeleechnek is vége lesz.
 • A GigaTorrents-en létrehoztak 4 új BR kategóriát, töröltek pár régit, és szigorítottak a feltöltési szabályzaton: ha egy film fent van pl. dvdrip minőségben, akkor cam-es verziót nem lehet feltölteni. (Feltalálták a spanyolviaszt?) Október végéig freeleech és 5x feltöltés van az oldalon. A site egyébként szombat este nem ment, délután náluk is php hibákat dobált egynéhány link.
 • A BigTorrent megint áll, egyes hírek szerint ismét gyanús dolgok történt bent, és emiatt nem megy az oldal.