Jó ideje nem volt ilyen összefoglaló szösszenet, így jöjjenek tehát a legfrissebb, hazai vonatkozású tracker infók.

 • Az nCore-nál bejelentették, hogy komoly technikai gondjuk van, a szerverpark (?) egy része jobb létre szenderült, vagy csak megunt dolgozni. A mai információk szerint ismét mindent szépnek és jónak látnak, reméljük ez így is marad.
 • A GigaTorrents is takarékon üzemel, az oldal bizonyos részei nem elérhetőek.
 • Az Independence szintén gondokkal küzd, az oldal nem mindig töltődik be (The page you are looking for is temporarily unavailable.), ha meg igen, akkor az üzenőfalon látható, hogy mindenki panaszkodik. A tracker is rakoncátlankodik, nem elérhető.
 • A DarkSide-nak meg domain gondjai lehetnek – bár én nem tapasztaltam. Szép piros üzenet tájékoztat róla, hogy van egy másodlagos cím is.
  Érdekes még az aktuális szavazás állása is az oldalon, amely az uTP-ről szól. A szavazók több mint 50%-a azt sem tudja, hogy miről van szó, közel 25%-nak még nem volt rá szüksége, 15%-ot nem is érdekel a dolog, 4-4 százalékuk pedig kipróbálta, de nem tapasztalt különbséget, illetve használja és hasznosnak tartja.
 • A 1stTorrenten megjelent a kereső felhő, de valami brutálisan nagy, és totálisan rossz helyen. Szerencsére kikapcsolható. Ha kicsit átgondolnák a dolgot, biztosan többen használnák.1st_cloud

   

 • Az Ulti Music-on frissítették a kinézetet, és tettek be egy-két jó dolgot, pl. a torrent ajánló igen ízléses, és megfelelő méretű. Persze a letöltés oldal szép grafikáját elszúrja a nagy reklám, de hát ez már csak ilyen dolog – Adblock meggyógyítja.ulti_letolt

   

 • Indult pár új tracker, a legérdekesebb kezdeményezés egyértelműen MeseVilág, ami nevéből is adódóan csak mesékkel foglalkozik. Ami a hír zamatát adja, az pedig az, hogy a Malacka XXX tracker küldött köremailt a dologról.

Frissítés:

Sikerült megtudnunk, hogy mi a gond az Indep-pel. Kiesett az elsődleges sql szerver, ez okozta a problémákat és ezért nem fut jelenleg sem egy két szolgáltatás (fórum, szavazás, stb.). A tulaj szerint hamarosan megoldódhatnak a problémák.