Vasárnap kora délután a hazai internetezők jó része azt tapasztalhatta, hogy a weboldalak és egyéb szolgáltatások jó része, sőt egyes területeken a teljes internet elérhetetlenné vált. A fő gond a Magyar Telekom kábel szakadása volt, majd azt követően egy kulcsfontosságú hálózati eszköz terhelődött túl és hibásodott meg. A fél magyar internet leállt, de délután 4-re a szolgáltatások többsége már működött, de az ország egyes területein továbbra sincs internet.

Hírügynökségi értesülések szerint ma 11 óra 20 perckor Baranya megyében átvágtak egy, a Magyar Telekom (MT) hálózatához tartozó optikai kábelt. Ezt követően a T-online hazai szerverközpontjában egy hálózati eszköz túlterhelődött, majd meghibásodott.

Az elérési problémák országosan jelentkeztek. Akadozott az Adatparkban és az Interware-nél üzemelő szerverek elérése, a vezetékes internet, a mobil internet, az IP tévé és az IP telefon is.

bix_halal1

Frissítve: (jan. 27.)
A Napi Online információ szerint a Magyar Telekom kártalanítja ügyfeleit a hétvégi szolgáltatás-kimaradás miatt. A közel háromórás kiesett időtartalmat a havidíjból jóváírja ügyfeleinek.