Karácsony és év vége közeledtével általában nagy fejlesztésekre és kirobbanó újdonságokra nem számít az ember, inkább az szokott általános lenni, hogy az oldalakon freeleech-et tartanak, ritkább esetben a regisztrációt is megnyitják. Lássuk, mi a helyzet a jelentősebb magyar oldalakon.

 • A bH rácáfolva az előbbi állításunkra éppen az év vége felé élesítette új játékát, a pontvadászatot. A játék heti rendszerességű és fordulónként 7-7 megválaszolható kérdéssel állít kihívást mindenki számára. A kérdések nem (feltétlen) a torrentezéshez kapcsolódnak, inkább az általános műveltséget tesztelik. A játékkal olyan pontokat tudunk szerezni, amelyeket később a meghívás során is felhasználhatunk.
 • Szintén bH-s hír a pontvadászat mellett egy újabb funkció az oldalon, a Piactér, ahol az eddig gyűjtögetett pontokat lehet felhasználni pár apróságra, mint például: újraszavazás, egyedi rang, figyelmeztetés törlése, azonnali meghívó, illetve anonimitás. Emellett az év vége miatt freeleech is van, ami egy “pöttyet” máris látható a grafikonokon.
 • Kompromittálták a napokban a 1st felhasználói adatbázisát, ezért kellett egy korábbi mentésből visszaállítani az adatokat és egyúttal mindenkinek új passkeyt generáltak. Az incidens okozója a torrentes körökban már ismert “Webtech” bencenevű illető volt. A hiba kompenzálására 2 nap freeleechet tart az oldal, amely ma jár le.
 • A (new)Insane oldalán folyamatosan dőlnek meg a peer rekordok, ennek hála jelenleg úgy néz ki, hogy március 1-ig freeleech lesz az oldalon. Emellett ők is csiszoltak a Hit&Run rendszeren, azon torrenteket például kivették a listából, ahol a letöltési rész kisebb volt, mint 2 százalék (kivéve a 50MB alatti állományokat).
 • A HDEVO oldalán szabad a regisztráció, egészen 40 ezer tag létszámig. Jelenleg nagyjából 35 ezeren vannak, tehát akad még szabad hely annak, aki éppen új oldalt keres magának.
 • Váratlan leállás volt a GigaTorrents oldalán is, a kárpótlásért cserébe az év végéig freeleech van az oldalon.
 • Saját szerverre költözött az itt még nem sokat említett SWZ oldala, a biztonságosabb és stabilabb működés érdekében. Ennek persze költségei vannak, amelyet most reklámok útján próbálnak meg visszahozni.
 • Freeleech van a LibraNet oldalán is már több hete, ha minden igaz, január 7-ig “ingyenes” a letöltés az oldalon.
 • A Majomparadé oldalán ismét probléma volt a napokban, adatbázis hiba miatt a torrentek egy része nem volt látható. Emellett nagy erővel megy PM-ben a Xider torrentoldal reklámozás, úgy látszik, a Majmon már elegen vannak.

Frissítve:

 • BitZone: Határozatlan ideig nyitott a regisztráció az oldalra!
 • PirateDay: Az ünnepekre való tekintettel az oldalon freeleech-et tartunk január 6. napjáig. Használjátok ki az időt és ezúton kíván nektek kellemes töltögetést.

Aki esetleg tud további freeleechet, freereget vagy kirobbanó információt, nyugodtan jelezze hozzászólásban vagy a fórumon.