Megint eltelt egy kis idő, így érdemes összeszedni a legfontosabb híreket, történéseket a magyar oldalak háza tájáról.

 • Kezdjük most az nCore-ral, ahol elég szép esemény történt az elmúlt napokban, a peerek száma átlépte az egymilliót. Nem kis dolog ez egy akkora országban mint Magyarország. További nCore-os hír, hogy szigorodott / változott a szabályzat, abból  a célból talán, hogy kevesebb dupe torrent kerüljön fel (hm, miről is beszéltünk mi korábban…). Az új szabályzatrész maximalizálja az oldalra felkerülhető release-ek számát minden kategóriában. Továbbá a megfelelő torrent elnevezésre is oda kell figyelni ezentúl a feltöltőknek.
 • A Carpathians úgy néz ki, hogy emberhiánnyal küzd ezekben a napokban. Két moderátor is távozott az oldalról, jelenleg pedig helpdesket és fejlesztőt keresnek. A fő coder úgy néz ki, hogy a továbbiakban nem ér már rá annyira, ezért most új embert keresnek, aki alkalmas lehet a feladatra. Remélem megtalálják, én szorítok a Carpathians-nak.
 • A Beload még mindig áll, január vége óta. Azóta több “acclopó” oldal próbált pár beload felhasználói fiókot megszerezni, de egyik sem vehető komoly veszélynek. Szerencsére a támadók nem voltak felkészülve, nem végeztek “profi” munkát.  Azt még pontosan mindig nem tudni, hogy mire vár ennyire a staff, de a hétvégére már majdnem ment az oldal – ezt ígérték -, aztán mégsem lett az egészből semmi. Ez már tényleg elég hosszú kimaradás, és számolni kell azzal, hogy nemcsak a peer-ek vesznek el a torrentekből, hanem sok felhasználó akár csalódhatott az oldalban, és már ennyi idő alatt találhatott magának új otthont.
 • A Teracod tulajdonosainak is főhetett a feje. A napokban az oldal forráskódjába féreg írt bele, így többek között emiatt a Google támadó oldalnak minősítette az oldal. A forráskódból a kártékony kódot elvileg már kiirtották.

  “Bizonyára mindenki észrevette,hogy tegnap a böngészok nem engedtek fel az oldalra mert egy idegen kódrész került a PHP sorok közé. A hibát javítottuk és megtettük a szükséges lépéseket,hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. (tűzfal,írásvédetség,FTP korlátozás stb.)
  Mindenki bátran tölthet le az oldalról.
  A kellemetlenségért elnézést”

 • A GigaTorrents egy érdekes fejlesztéssel rukkolt elő. Bevezettek egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a gmail-es címünkkel is bejelentkezzünk az oldalra. Ehhez persze az kell, hogy az oldalon a profilunkban is gmail-es cím legyen megadva. Ha ezt beállítjuk, akkor elég a “Bejelentkezés google azonosító használatával” feliratú gombra kattintani, és ha sikeresen bejelentkezünk a Google oldalára, akkor a GigaTorrents-re is beléptet a rendszer. Nem mondom, hogy azonnal látom az értelmét és a hasznát, de kétségkívül valami új dolog. (Kíváncsi vagyok mikor jönnek, ha jönnek, a Twitteres, Facebook-os összekötések)
 • A 1st is erősödik közösségi szinten – is. Twitteren és Facebook-on is jelen vannak, innen tudhatjuk azt is, hogy egy újabb mérföldkövet léptek át ők is, több mint 180 ezer peer volt az oldalon. Ezenkívül ők is bevezették a fel és letöltési szorzókat, abból a célból, hogy még jobban ösztönözzék a felhasználókat a seedelésre (és természetesen a leechelésre).

További rövid infókat találhattok a Twitter listánkon: http://twitter.com/asvainfo/hun-trackers