A Twitter a növekedő erőforrásigényű szolgáltatásán úgy próbál javítani, hogy a BitTorrent technológiát alkalmazza a szervereken a fájlok továbbítására. A Murder (Gyilkosság) néven futó projekt ráadásul bárki számára elérhető.

A Twittert biztosan sokan ismeritek. A hatalmas webes szolgáltatás mögött rengeteg szerver van, amelyeket karbantartani, és folyamatosan frissíteni nem egyszerű munka, és többek között nem kevés erőforrást is kíván embertől és géptől is. A cég most a BitTorrent technológiát hívta segítségül, hogy könnyebben naprakészen tudják tartani az összes szervert.

Az új fejlesztéstől azt várják, hogy sokkal gyorsabban és egyben hatékonyabban tudják a fájlokat továbbítani, ezzel pedig időt és pénzt tudnak spórolni. Lényegében a szervereiket egy nagy BitTorrent felhővé alakítják, amiben a frissítéseket a BitTorrent technológiával végzik el.

Larry Gadea, a Murder készítője munkáját a Bittornado nevű bittorrent kliensre építette, amely egyébként az első kliens volt, amely webes felülettel rendelkezett. A szoftver kódja publikus, bárki letöltheti és felhasználhatja.

Eric Klinker, a BitTorrent vállalat vezetője izgatottan nyilatkozott a dologról. Elmondta, nagyon örül az együttműködésnek, és reméli, hogy a közeljövőben több nagyobb webes vállalkozás is nyitni fog a BitTorrent technológia felé, amellyel komolyabb internetes problémákat is meg tudnak oldani.

Részleteket nem közöltek egyébként arról, hogy pontosan milyen mélyreható az együttműködés a két cég között. További részletek a Murderről, annak kiadásáról és a Twitter több más projektjéről a következő hetekben várhatóak.

(via torrentfreak)