Régen jelentkeztünk már egy ilyen összefoglalással, hát most megpróbáljuk összeszedni, mi is történt mostanában, mik az aktualitások.


 • Érdekes fejlesztéssel állt elő az UiD oldala. Ezentúl lehetőség van arra, hogy külső torrenteket is feltöltsenek a felhasználók az oldalra (első körben csak a staff tagok, később pedig a többi felhasználó is).

  Mik azok a külső torrentek? A külső torrentek nem az UiD trackerével vannak nyomonkövetve, hanem egy vagy akár több idegen nyílt trackerrel … A külső torrenteknél se a feltöltést se a letöltést az UiD nem figyeli, csak a torrent elérhetőségét és annak adatait biztosítjuk.

 • Az utóbbi hetekben nagyon sokat lehetett hallani a BeLoad-ról. Az oldal hosszú ideig állt szerverproblémák miatt, majd később a tájékoztatás szerint alkatrészekre vártak. Az oldal aztán végre elindult, de most ismét csak egy rövid üzenet fogadja a látogatókat, miszerint a szervert most éppen költöztetik, azért nem megy.
 • Hasonló hercehurcát élhettek át a BlueDragon felhasználói, akik még azt is megélhették, hogy oldaluk volt az első, ahol bevezették a napközi nyitvatartást.

  ui: bevezetjük a világ első munkaidőben nyitvatartó oldalát. Olyan iszonyatosan hangos, hogy kénytelen vagyok éjszakára kikapcsolni a gépet (ha nem felejtem el).

  Aztán ők is költöztek újra, most elvileg egy “megbízható” helyen vannak.

 • A BlueDragon “testvér-oldala”, a Mesevilág is megszenvedte az utóbbi heteket, jó ideje nem elérhető az oldal. A felhasználók próbáltak fórumokon érdeklődni, mi a helyzet, most a héten végre megbízható információt kaphattak, a héten elvileg elérhető lesz az oldal.
 • Csak hogy ne rugaszkodjunk nagyon el a témától, egy újabb friss leállás, ma a HDpre oldala mondta be az unalmast, és egyelőre nincs is róla információ, hogy miért áll, és mikor fog újra menni.
 • Ha hihetünk a szemünknek, nem úsztuk meg a hetet lefoglalás nélkül sem, a Moviesite két gépét az oldal twitter profilja szerint elvitték, és csak később kapnak tájékoztatást róla, hogy mi lesz az ügyből.
 • Kis ünnepelésre is van okunk, a Bit-Book pár hete volt egy éves. Az oldal szerencsére az elmúlt időszakban zökkenőmentesen működött. A site-ot közel 5 ezer torrentező használja nap mint nap.
 • A Teracod túl van a vírus problémán, és úgy látszik, szeretnék egy kicsit felpörgetni az oldalt, ugyanis “dupla” időszakot tartanak

  Február 22.-től 28.-ig minden feltöltött adatmennyiséget duplán számol el a tracker. A feltöltésért, seedelésért szerezhető pontok, illetve a pontok beváltásakor minden beváltási érték is duplázódik

 • A Carpathians-on is van már Wiki, amelyet a felhasználók tudnak szerkeszteni. A Wikivel a csapat célja, hogy áttekinthetően összegezzék az oldalhoz tartozó szabályokat, elvárásokat, illetve a gyakran felmerülő kérdésekre egy helyen legyenek a válaszok.