A FileShareFreak blog idén is elkészítette az Top 50 Most Requested Invites összeállítását. Az első helyeken itthon is jól ismert scene, illetve nem feltétlen csak scene tartalmat kínáló torrentoldalak voltak.

Hogy miért írunk most erről? Hát azért, mert az 50-es listában ismét találunk magyar oldalakat, mondhatni már rendszeresen. Nézzük az első három helyezettet:

#1 TorrentLeech

A TorrentLeechre nagyon sokan be akarnak kerülni, ráadásul nem is lehetetlen, általában “kérhető” meghívó, ráadásul idén volt invite kód is, amivel bárki egyszerűen regisztrálhatott az oldalra. A TorrentLeech-en rengeteg anyag van, saját válogatások, a legjobb p2p releasek, és minden amire egy hétköznapi torrentezőnek szüksége lehet. A sebességgel sem lehet gond, hiszen az oldalon nagyon sok seedszerverrel rendelkező felhasználó van.

#2 SCC

A második helyezett szinte szöges ellentéte az elsőnek. Az SCC/re nagyon nehéz bekerülni, a kevesebb több alapon működik. Ennek megfelelően nem csak felhasználókból van kevesebb, hanem torrentekből is. A site továbbra is elutasítja a p2p releaseket. Az SCT eltűnése után ezzel szinte egyeduralkodó maradt a scene-only trackerek között.

#3 FTN

Az FTN két évig vezette a FileShareFreak listáját, de idén visszacsúszott a harmadik helyre. A sitera kezdetek óta legendásan nehéz bejutni, általában a “lehetetlen” kategóriába sorolják. Az emberek egy idő után megunják azt, hogy nehéz bekerülni, azt pedig nem mondhatjuk, hogy tracker hiányban szenvednénk. Ennek ellenére az FTN még mindig az egyik legjobb tracker, valószínűleg az egyik legmegbecsültebb felhasználói csoporttal.

#30 BitHUmen

A tavalyi évhez képest a bH a blog ranglistáján előre lépett 9 helyet. Magyarország egyik vezető trackereként említik, ami jó választás lehet a magyarok és a külföldi felhasználók számára. A tartalom – ahogy azt mi jól tudjuk – vegyes, egyaránt fent vannak a scene releasek, és a minőségibb p2p torrenteket sem utasítják el. A felhasználók számát az oldal nem kívánja már jó ideje drasztikusan növelni. Az utolsó nagyobb növekedés talán akkor volt, amikor lehetőséget biztosítottak a DarkSide felhasználóinak hogy átregisztráljanak.
A bekerülés az FileShareFreak szerint is nehéz, pontokat kell gyűjteni hozzá, majd licitálni a meghívókra.

#46 nCore

Tavaly nem szerepelt a listán – de 2008-ban még igen. Így az nCore feltűnése mindenképpen pozitív. A bitHUmen-nel együtt a két legjelentősebb magyar trackerként említik őket. Természetesen megemlítik azt is, hogy a tracker nagyon meggyőző számokat tud felmutatni, százezernél is több felhasználó, egymillió peer, ezek mellett bizony nem lehet elmenni szó nélkül. Az oldalra a bejutás kicsit talán könnyebb, mint a bH-ra, hiszen van lehetőség meghívót igényelni. Tegyük hozzá gyorsan, jelenleg ez a funkció ki van kapcsolva.