Több olvasónk leveléből jutott fülünkbe a hír, hogy az nCore email-gyűjtő akciója, melyről húsvétkor írtunk, valóban beigazolódni látszik a rosszmájúak találgatása.  A regisztrálni kívánók ugyanis érdekes üzenetbe futottak email címük megadása után.

Hogy miről is van szó pontosan, egyelőre csak röviden vázoljuk, hiszen minden fél részéről várjuk az infókat. A lényeg az, hogy miután az ország talán legnagyobb torrent oldala tulajváltásnak köszönhetően szinte tárt karokkal várja az új regisztrálókat, valójában karjai azért vannak nyújtva, hogy pénzt (is) markoljanak.

A regisztráció ugyanis akkor tekinthető befejezettnek, ha 1 500 Ft-ot befizet az illető, illetve regisztrál egy társkereső oldalra. És ennyi, egyéb opció nincs. A felhasználók természetesen ezt egyelőre nem tudják, hogyan kezeljék, és látható módon az új  tulajok sem, mivel az új lehetőségről érdeklődő fórum bejegyzés hamar lezárásra került:

Ha bárki arra gondol, hogy majd megkérdezi a “tulajt”, el kell, hogy keserítsük, a nevére kattintva a szokásos rejtett profil szöveg jön elő: “Cretain nevű user nem létezik”

Hogy ezt hogyan képzelik vagy egyáltalán mi ez, azt még nem tudjuk, de rajta vagyunk az ügyön. Kíváncsian várjuk tehát mindenki véleményét, információját, hogy teljes képet kapjunk és kiderüljön, nem, nem csúszott le kedvenc oldalunk a netcigány oldalak szintjére.

Frissítés: A tulaj a következő hozzászólásban nyilatkozott az esetről:

Írta:  Cretain | Tulaj
Megváltoztattuk az aktiválási lap szövegét. NEM kötelező regisztrálni az emlitett partner-oldalra, csupán lehetőség, egy plusz, hogy egyidejűleg oda is kedvezményesen kap a felhasználó premium accountot.
Sajnáljuk, hogy ilyen rosszul lett ez megfogalmazva és leközölve, nem volt szándékunkban senkit félrevezetni, és elnézést kérünk azoktól, akiket esetleg mégis sikerült.

A kötelező regisztráció csupán azokra vonatkozik a külső oldalon, akik PayPal-lel, illetve bankkártyával szeretnének fizetni, ugyanis ők regisztráció után tudják csak ezt megtenni, és az ottani oldalon kapják meg az nCore-bejutáshoz szükséges kódot.

Amint az uj aktiválás szöveg szerint is kiírtuk, “elég csak” az SMS-t elküldeni az ott emlitett telefonszámra, a szöveggel, ezzel teljes jogú taggá válnak az oldalon, további plusz és/vagy szankció nélkül.

Kérdezem akkor: még hülyének is nézi a fizető felhasználókat a kedves tulaj? És ráadásul ezzel még mindig fennáll a paradox helyzet, miszerint smsreg van egy olyan oldalon, ahol eddig kézzel lábbal kapálóztak mindenféle ilyen ellen. Nem véletlenül mondják: soha ne mondd, hogy soha!