Karácsony előtt már-már szokásossá vált, hogy a hazai trackerek üzemeltetői is kedveskednek a felhasználóknak, és általában freeleech-et tartanak.

 • A Solarion-on szabad a regisztráció még kb egy hónapig, a freeleech pedig az ünnepre való tekintettel január 3-ig tart.
 • Az nCore-on szintén freeleech van, de jelenleg nem tudni, hogy meddig, az oldal terheltségétől függően akár 1-2 nap múlva is véget érhet a staff állítása szerint.
 • A mindig nyitott és folyamatosan freeleech-et tartó Carpathians-ról is érkezett azért hír, ők az oldal kinézetét frissítették egy kicsit fel, ami egészen jól sikerült. Az oldal átláthatóbb, és kezelhetőbb lett.
 • A PirateDay-en mikulás óta tart a freeleech, egészen jövő január 4-ig.
 • A Bit-Bookon pár hete feltöltő verseny folyik, és jövő hónap elején a regisztrációt is kinyitják, így aki szeretne, most majd bekerülhet a trackerre.
 • A BladeSectoron is freeleech van, ma este 8 órától 2010. január 3-ig.
 • A bitHUmen-en december 21. óta freeleech van, amely jövő január 3-áig tart.
 • A Savarián is szabad a letöltés az ünnepekre való tekintettel, 2oo9. december 23. 0:00-tól minden torrent ingyenesen letölthető. Mindez 2o1o. január 3. 23:59-ig tart.
 • A Mesevilág körül volt egy kis gond, úgy látszott, hogy az oldal külső segítség nélkül nem tud tovább működni. Így a felhasználók felé fordultak, és a jelenlegi információk szerint megoldódott a tracker üzemeltetési körüli gond:

  Sajnos az oldal eddigi üzemeltetője nem tudja tovább vállalni az MeseVilág fenntartását, költségeit. Saját lábunkra kell állnunk. Ez az a pillanat, amikor hozzátok fordulunk segítségért az oldal fentmaradása, jövője érdekében. Mindenki segítségét várjuk. Az oldalnak szüksége lenne egy szerverre, és folyamatos hosting szolgáltatásra. Jogi képviselőt is szívesen vennénk. Aki teheti, és módjában áll az segítsen az oldalon (anyagi, hardware, jogi, tanács, bármi mód). Amennyiben nem jön össze a szükséges összeg/szolgáltatás/segítség, nem tudunk az oldalnak egy új környezetet kialakítani, akkor sajnos a Mesének vége! Itt szeretnénk tisztázni, hogy nem ezen akarunk meggazdagodni, nem akarunk senkitsem lehúzni, nem akarunk felszívódni. Csupán a kis oldalunkat akarjuk tovább vinni, életben tartani. Jövőbeni terveink, fejlesztenivalóink, céljaink megvannak, szeretnénk tovább fejlődni.

  Köszönjük!
  Köszönjük, aki segített, segíteni próbált az oldalon! Úgy néz, ki megmenekül MeseVilág! Kaptunk egy nagyon előnyös ajánlatot!
  Hamarosan tapasztalni is fogjátok a változást! A segítőkről készül egy lista, ahol megköszönjük nekik a segítséget!

 • További freeleech-et tartó trackerek: Malacka, DeathLord, a híres Bitmumia, Dejavu, Bit-Tos, Insane, 1st, HDpre, EVOlution, Blue-Dragon.

Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy minden jelentősebb – és kevésbé jelentős – magyar trackeren az ünnepek alkalmával általános dologgá vált a freeleech.