Megszokhattuk már, hogy az uTorrent fejlesztői sohasem pihennek. A Plus verzió után most a mobilos világ felé fordulnak, és a céljuk az, hogy a legnépszerűbb PC-s BitTorrent klienst átültessék az okostelefonok és a táblagépek világába.

A BitTorrent Inc. egyébként már adott ki androidos fejlesztéseket, az uTorrent, illetve BitTorrent Remote kliensek már jó ideje elérhetőek a Marketen és nagy népszerűségnek is örvendenek. A natív kliensre azonban egyelőre már várni kell. Sajnos azon kívül, hogy dolgoznak rajta a fejlesztők, több információnk nincs a programról, pontos kiadási dátumot nem közöltek.

A hír egyébként már csak azért is érdekes, mert előzőleg már bejelentették, hogy dolgoznak az uTorrent asztali Linuxos verzióján is, ám később mégis felfüggesztették azt a projektet. Reméljük, az Android verzió nem jut ugyanerre a sorsra.

Aki egyébként mindeképpen torrentklienst akar már most is használni a telefonján vagy a táblagépén, annak sem kell aggódnia, hiszen már több program is elérhető a Marketen. Az egyik legjobb program jelenleg az aTorrent, amely fizetős és ingyens verzióban is beszerezhető.

Az aTorrent mondható egy modern kliensnek, hiszen támogatja a DHT- és a magnet linkeket is, több fájlból álló torrentek esetében választhatunk fájlokat a letöltésre vagy éppen a nem letöltésre. Aki félne, hogy túllépi a havi adatlimitét a mobilhálózatok használata miatt, annak sem kell félnie, hiszen a programban szerencsére van “csak wifi” opció is.

Letöltés: