Rendőrségi nyomozás folyik egy meg nem jelent dal, valószínűleg Leona Lewis új albumáról, mely kiszivárgott az internetre. A hackereknek állítólag sikerült hozzáférnie Simon Cowell cégének, a Syco (a Sony BMG egy része) számítógépeihez és “meglovasították” a Leona Lewis és Justin Timberlake együttműködéséből született dalt. Természetesen az IFPI segít a nyomozásban.

Az elmúlt napok pletykái szerint a kiszivárgott dal a “Don’t let me down” címet viseli, mely Leona Lewis második albumán található, melyet Justin Timberlake és Timbaland közreműködésével készített.

A Syco megerősítette, hogy a dal tőlük származik, a hackerek az ő gépeiket célozták meg, és később feltették az internetre a megszerzett dalt. Szerintük az akció pénzszerzéssel is összefügg, hiszen a trükkösebb fájlmegosztó oldalak fizetnek az ellopott trackekért a hackereknek, hogy minél több letöltőt vonzzanak, így a nagyobb látogatottsággal több pénzt tudnak kisajtolni a hirdetőkből.

Ugyanakkor tudjuk, hogy ha egy dal kikerül a netre, perceken belül körbe kerüli a Földet, és máris bárhol elérhető. Ezért nehéz elképzelni, hogy megtérülő befektetés lenne bármilyen oldalnak, hogy hackereket fizessenek meg.

A Syco szóvivője megerősítette, hogy együttműködnek az IFPI-vel, a BPI-vel (The British  Recorded Music Industry) és a rendőrséggel a tolvajok kézrekerítésében, hiszen szeretnék látni, hogy elítélik a felelősöket. A Syco most megpróbálja megtalálni a dalt a különböző trackereken, egyelőre sikertelenül, de az biztos, hogy nem a “nagybetűs” scene segítségével került a netre, mert a zeneszámnak semmi nyoma ezekben a körökben.

Bár a YouTube-on egy darabig megtalálható volt a zene, az IFPI kérésére már onnan is eltávolították, akárcsak a 1-click  webhosting oldalakról, mint pl. a 4shared.com, vagy a Rapidshare.

(via torrentfreak)