Pár napja mi is írtunk róla Tumblr-en, hogy egyes információk szerint K. Balázs alias Baja, a magyar warezkirály, a CFM vezetője “talán” meghalt. Az Index most kicsit utánajárt, és több hiteles információ is napfényre került.

Az egyik ilyen pontosítás, hogy az ügyben nyomozó NNI nem titkosította az ügyet, ahogy az a Bombagyáron olvasható volt. Az NNI pedig komolyan veszi a híreket, mivel nem cáfolta azokat, és jelenleg is nyomozást folytat az ügyben, hogy mi lehet az igazság. A nyomozás érdekében viszont nem kívántak ennél többet mondani. K. Balázs halálhírét egyébként nem csak Tomcat szellőztette meg, baráti köréből többen is “megerősítették”.

Persze készpénznek semmiképpen nem szabad venni az információkat, hiszen ez egy remek megoldás lenne arra, hogy Baja véglegesen fel tudjon szívódni a hazai hatóságok szeme elől. Ez már csak azért is tűnhet valószínűnek, mert a múltkori interjúban még nagyon komoly szavakat használt, hogy neki belsős NNI informátora van, és heti rendszerességgel kapja a híreket – emlékezzünk, a razzia napján is egy rendőr kollégától kapott füles segítségével menekült. Ezen felül meg nem nevezett “nagy ügyekről” is tud, amelyek összes anyaga ott csücsült a laptopján. Az Index-nek pénzért beszélt volna ezekről, de az internetes portál nem állt kötélnek. Baja halálhírét egyébként maga Tomcat is elég elképzelhetetlennek tartja.

Szintén az interjúban hangzott el, és volt olvasható több helyen, hogy Baja “lemondott” magyarságáról, mivel üzlettársait lecsukták, cégét szétverték – na őt meg ugye körözik. A menekülés körülményei akciófilmbe illőek voltak, most pedig itt az állítólagos végkifejlet, hősünk meghalt- vagy nem(?).

Hivatkozások: