Egy véletlen HBO-s bakinak köszönhetően egy nappal előbb nézhetjük meg a Trónok harca című sorozat hatodik évadának legújabb, ötödik epizódját. Az HBO Nordic (az HBO észak-európai részlege) oldalára ugyanis kikerült az új epizód, és ahogy az várható volt, nemsokára a torrentoldalakon is megjelent a “kópia”.

A Game of Thrones évek óta az egyik legnépszerűbb sorozat a letöltési számok alapján is, az HBO pedig érthető módon mindent megpróbál, hogy megnehezítse a kalózkodást. Tavaly igazi leak cunamival indult a Game of Thrones, hiszen az első négy rész került ki, egyidőben. Az elmúlt hetekben például letöltők ezrei kaptak figyelmeztetést emailben az HBO-tól, és az online oldalakról is igyekszik eltávolítani a torrent fájlokat, valószínűleg kevés sikerrel. Ezek ismeretében elég vicces, hogy a kiszivárogtatásért most nem feltétlen a kalózok felelnek, hanem maga az HBO.

A rész egyébként meglehetősen rossz minőségben (240p) került fel először, de már lehet találni jobb, 720p, illetve 1080p-nek mondott verziókat is. Ahogy az lenni szokott, a publikus trackerek mellett már a privát oldalakon is megjelent a torrent, így itthon a bH-n és az nCore-on is fent van már a friss epizód.

gameof_tpb

Trónok harca a Pirate Bay-en …

gameof_bh

… és a bitHUmen-en

Aki türelmetlen, az tehát már ma délután megnézni a Trónok harca új részét, de aki biztosra megy, annak sem kell sokat várni, hiszen valószínűleg menetrendszerűen holnap hajnalban felkerülnek a “hivatalos” scene releasek is.

ui.: a screenshot készítése után a bH-ról törölték is a feltöltéseket a gyenge minőségük miatt:

gameof_bh_deleted

gameof_bh_deleted2

(via TorrentFreak)