A Cinemastore oldalán egy üzenet olvasható, miszerint az oldal szerverét lefoglalták, két külföldi(!) film miatt, ami elérhető volt az oldalon. A információk szerint egy magyar jogvédő szervezet jelentette fel az oldalt, és így kezdődött az egész ügy.

A BRFK-tól elvileg azt a tájékoztatást kapták, hogy 1 hónap múlva visszakaphatják a szervert, ha a szakértő végzett a gép és merevlemezeinek tüzetes vizsgálatával. Ez mondjuk még nem is lenne rossz, de az itthoni tapasztalat nem ezt a képet mutatja, több hónapot kellett várni gyakran a visszakapott gépekre.

Az üzenet az oldalról:

A rendõrség elvitte a CinemaStore szerverét azért mert törvényt sért az is aki szerzõi jogok megsértésében részt vesz ilyen módon.2 külföldi film ( Éjszaka a múzeumban 2 és még egy ismeretlen ) miatt történt ez és egy magyar jogvédõ szervezet járt el az ügyben. Tehát kis hazánkban ne üzemeltess torrent oldal szervert meg úgy jársz mint a CinemaStore. Azt mondták a BRFK-nál hogy egy hónap lesz nagyjából míg a szakértõ átnézi a gépet amin nyilván semmit nem fognak találni. Az hogy ezért Én mit kapok még kérdéses. Addig is nektek próbálok minél tartalmasabb oldalt csinálni. Nyilván amint lehetõség nyílik rá az oldal újra elérhetõ lesz!