Pár hete már Kanadának is van saját Kalóz pártja. A párt jelenleg a szövetségi jóváhagyatáson dolgozik. Eközben a párt tagjai pedig saját BitTorrent trackerüket indították el.

Bár a kanadai az egyik legfiatalabb párt, mégsem nevezhető túl félénknek, hiszen azon túl, hogy valószínűleg ők is megmondják a magukét a többi pártnak, és erős véleményük van a szerzői jogokról, még saját bittorrent trackert is indítottak – na nem kell azért hasra esni, nem egy Pirate Bay szintűre kell gondolni. A céljuk a tracker indításával az, hogy megmutassák, a fájlcserét nem kell elfojtani, hiszen egy kiváló eszköz arra, hogy az előadók promotálják a műveiket.

Jake Daynes a TorrentFreak-nek elmondta, hogy azért indították a trackert, hogy megmutassák, hogyan lehet a P2P technológiát helyesen használni, és ezáltal egy olcsó és hatékony marketinghálózatot üzemeltetni. Céljuk, hogy az előadók felismerjék, a fájlcsere nem feltétlen illegális, és bemutatni, hogy a feltörekvő művészek számára egy kiváló lehetőség arra, hogy a nagyvilág is megismerje őket.

A kanadia kalózok a RiverTracker-féle trackert hasznáják, és a közeljövőben tervezik bővíteni a tartalmat azon előadók munkájából, akik a Creative Commons licence alatt bocsátják ki műveiket. A kínálat most az első napokban még elég szerény, de bíznak benne, hogy a jövőben sikerül felduzzasztaniuk az elérhető és letölthető anyagokat.

(via torrentfreak)