Lefoglalták az egyik legjelentősebb külföldi Mac-es torrentoldalt. Az eset még június 27-én történt, és összefüggésbe hozható a malajziai kormány intézkedéseivel, aminek nyomán több tracker leállt.

A BrokenStones közel 15.000 regisztrált felhasználóval rendelkezett és minden fontosabb kategória (filmek, játékok, zenék) megtalálható volt rajta, de leginkább Mac-es játékokra és egyéb más Mac-es szoftverekre specializálódott. BrokenStones már több mint 1 éve a TIME Telecommunications Sdn Bhd Kuala Lumpur ISP-nek hála működhetett (ez a szolgáltató több külföldi torrentoldalt is hostingol még)

Nem csak a BorkenStones-nak akadtak gondjai, minden Malajziában hostolt tracker tulajdonosa kapott egy emailt a szolgáltatótól, amibe közölték velük, hogy a maláj kormány felszólítására minden az országban hostolt trackert azonnal állítsanak le további intézkedésig. Az intézkedés olyan oldalakat érintett, mint az Extremebits, a Rapthe, a Superfundo, az FTN és persze BrokenStones (a lista koránt sem teljes egyébként, további kisebb nagyobb oldalak hallgattak még el).

(via email)