Lassan lecseng az ügy, mi is hallottunk róla, de mindenképpen várni akartunk addig, amíg kicsit tisztábban lehet látni.

Hogy mi is történt? Az nCore-on egy ideje voltak nagy értékű nyeremények, amik egy bizonyos “DIGITANIA ZRT” közreműködésével kerültek felajánlásra. És valahol itt kezdődtek a bajok. A nyeremények egyre értékesebbek lettek, PS3, laptop, HDTV…

Az pedig, hogy a nyeremények mögött a DIGITANIA ZRT áll, nem volt bíztató (csak címszavakban: közel 700 milliós éves forgalom, nemrégiben 63 milliós bírság megtévesztés miatt, kétes háttér a domain mögött).

Több dolog is el lett hallgatva a felhasználók elől, főként ezek váltottak ki egyre hevesebb reakciót:

  • az nyeremény játékról kiderült, hogy nem is az ncore szervezi, hanem a Digitania Zrt., az nCore-nak nincs is hozzá köze, csupán “hirdetési felületet”-et adott a tracker főoldalán a hírek között
  • a “meghoztuk a tv-t a nagykerből” szöveg, és “megérkezett a laptop” is hamisnak bizonyultak (hiszen nem az nCore vette a nyereményeket, ráadásul a főoldalra nem is a termékek képei kerültek ki – ezzel még nem is lett volna baj, de nem volt semmi figyelmeztetés, ami erre felhívta volna a felhasználók figyelmét.)
  • a sorsoláson nem csak nCore felhasználók vettek részt, hanem mások is, akik egy nyilvános oldalon küldhettek sms-t a nyereményért

Annyi viszont biztos, hogy a nyereményeket valaki megnyerte – a ps3 nyertese pl egy másik torrentoldal fórumán ismert figura, tehát az biztos nem volt kamu akció.

A hírt először a fikablog szellőztette meg, ezek után viszont az extra.hu-s tárhelyen működő oldalt lekapcsolták szabályzat megsértése miatt. (Hmm micsoda véletlen..) Azóta a blog másik címen ismét elérhető és a postok is megmaradtak.

Végül az nCore staff közzétett egy számlát bizonyíték gyanánt. (Itt található.) Talán az majd megnyugtatja a felhasználókat, és remélhetőleg a staff is levonta a következtetéseket az ügyből.

A továbbiakban mi nem kívánunk az üggyel foglalkozni.