Igen kellemetlen bombahír “robbant” tegnap az online sajtóban. Az Uploader Talk-ról (ami egy jól ismert fájlcserélő fórum) kiderült, hogy a kezdetek óta kalóz-ellenes kezekben volt, és lényegében egy “honeypot”, azaz egy csapda volt a fájlcserélőknek.

uploader_talk

A hírt maga az adminisztrátor – akit csak WDF becenevén ismerhetnünk – az oldalon jelentette be. WDF egyébként korábban egy hasonló oldalon volt magas rangban, és ezek után indította el az Uploader Talk-ot. Az oldallal olyan embereket célzott meg, akik különböző tartalmak warez verzióit töltötték fel egyéb más oldalalakra, ezzel pedig pénzt kerestek. Az UT több okból jött létre, de leginkább azért, hogy adatokat gyűjtsenek a felhasználókról, hogy azokat továbbadják a kalóz ellenes szervezeteknek.

nuke_piracy

A fordulat tehát hatalmas, és WDF nem is szégyenli a dolgot. A bejelentésben leírja, hogy azon idő alatt, amíg ezeken az oldalakon dolgozott, megismerkedett több magas rangú warez scene taggal is, és természetesen közben folyamatosan gyűjtötte az információkat. Jelenleg már más “alteregóval” él és mozog, és állítása szerint soha nem tudhatjuk, hogy éppen hol fog felbukkanni. Az biztos, hogy a Nuke Piracy-nak dolgozik (a kalóz ellenes oldalon olvasható hír szerint mint “adviser/consultant/strategist”), és véleménye szerint ez nagyon rossz hír annak, aki a kalózkodásból profitál.

Azt egyelőre nem tudni (és valószínűleg nem is fog kiderülni), hogy a megszerzett / eladott információkkal a Nuke Piracy mihez fog kezdeni.