A 444.hu információ szerint magyar hatóságok június elején letartóztattak a Muxuj és RNI nicnkévre hallgató felhasználókat, akik arról ismertek, hogy magyar nyelvű premier filmeket töltöttek fel a torrentoldalakra.

A hírt már pletykálták pár napja a magyar torrentoldalakon, a releaserekről semmit nem lehetett tudni egy ideje. Mi korábban (június 13-án) megkerestük a BRFK sajtó osztályát, ám választ ezidáig nem kaptunk. A 444.hu birtokába jutott információt magyar filmforgalmazók szivárogtatták ki, amelyet ők az Amerikai Mozgókép Szövetségtől kaptak. (MPAA)

Június 3-án hétfőn az MPAA információi alapján a magyar vámhatóság két elfogási parancsot adott ki Budapest területére. Az akció elsődleges célpontja Muxuj, aki egy hangrögzítő berendezés tulajdonosa és üzemeltetője. A 25 éves, a hadseregben szolgáló férfit letartóztatták, számítógépét lefoglalták, vizsgálják.

A másik elfogás egy bizonyos RNI otthonában történt, ez a hölgy töltötte fel a hangfájlokat Muxuj nevében. A nyomozás még korai fázisban van, de mivel Muxuj katonatiszt, a vádemelést a katonai ügyészség teszi. -444.hu