A népszerű BitTorent keresőmotor, a Torrentz.com megújult és kiegészült egy nagyon hasznos új funkcióval. Ezentúl a torrentz.com megjelöli a torrenteket, amelyek biztos forrásból származnak, így a felhasználok biztonságban érezhetik magukat, hogy csakis jó minőségű anyagot töltenek le. Az oldal teljesen elosztott, több helyről hostolják.

A Torrentz.com 4. helyezést ért el a 2007 legnépszerűbb torrent oldalak listáján, most pedig még újabb funciokkal jelentkeznek. Többen tapasztalhatták, hogy a hetekben bizonyos funkciók nem voltak elérhetők az oldalon – úgy mint a kommentek írása, szavazások, keresőfelhő -, de megérte várni, most már teljesen működőképes a rendszer, és a felületét is újra tervezték.

Az egyik legjobb újítás, hogy a site ellenőrzi és validálja a torrentek. A torrentz, azokat a torrenetket amelyek megbízható forrásból származnak, zöld pipával jelzi. Ezek általában olyan csapatoktól származnak mint az aXXo, FxM, FXG and KLAXXON, vagy a TV sorozatoknál az EZTV. Az ellenőrzött torrentek a főoldalon találhatóak, a keresőfelhővel együtt.

Másik újítás amit észrevehetünk az a felhasználói profil. Aki regisztrál az oldalra, annak lehetősége nyílik hogy hozzászóljon a torrentekhez, illetve szavazzon rájuk. Lehetőség van még jelszó és email cím változtatásra is.
A torentz.com vezetője elmondta, hogy a jövőben tervezik hogy a felhasználók a leggyakoribb keresésüket elmenthessék.

Azt is mondták, hogy a jövőben zenei szekciót is bevezetik (pár hónappal ezelőtt a PirateBay pontosan is így tett).
Minden újítás ellenére a legfontosabb dolgok számukra továbbra is a sebesség.

Megkérdeztek a torrentz.com-o, hogy tudják-e napi szinten hány látogatójuk van. A válasz a következő volt:

A Google Analytic kód csak lassítaná az oldalt.

(forrás: TorrentFreak)