Már lassan 2 hete, hogy a BitHUmen felhasználói nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak letölteni az oldalról. A probléma nem a weboldallal van, hanem a trackerrel, ami összeköti a felhasználókat.

Announce error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response) – Today 11:36:33 AM

Az első napokban még csak annyi információ volt, hogy a trackerrel gond van, mostanra tisztult a kép annyira, hogy a szolgáltatónál van a hiba. Emiatt látható most a torrenteknél a szomorú időtúllépés/timeout hiba. Szóval a hiba most már megvan, viszont az, hogy napok, sőt most már hetek óta semmi változás nincs, adhat okot az aggodalomra. A bH mellett már jó ideje elment az nCore mennyiségben, azonban stabilitásban, és megbízhatóságban eddig még mindig etalonnak számított az oldal, ami hazánk első, és ezzel természetesen leghosszabb ideje működő torrent oldala.

De nemcsak a mostani technikai probléma a gond, egy jó ideje már a tartalom is jóval szűkebb az oldalon, mint az ideális lenne. Az persze természetes, hogy a nagyobb létszámú oldalakra több tartalom kerül fel, esetleg a szabályok is lazábbak. Emiatt nekem mindig is szimpatikus volt a bH, ahova nem került fel minden csak úgy, kevesebb duplikáció, kevesebb gyengébb minőségű release. Manapság azonban gyakori, hogy népszerűbb sorozatok késve, vagy egyáltalán nem kerülnek fel. Nem óriási hiba ez, csak azért ha 2-3 alkalommal sem találja az ember a bH-n a dolgot, az nCore-on viszont fent van, hamar átszokik rá. Legútobb például az új Taboo című sorozattal fürödtem be így. Felkerült végül a bH-ra is, 4 nappal később, mint az nCore-ra.

Az jól látszik, hogy a staff jóval kevesebb energiát fektet az oldalba, mint egykor. Ez persze természetes, nem lehet éveken keresztül ugyanolyan színvonalon foglakozni valamivel. Ez a jelenség persze nem egyedi, ahogy a bH, úgy maga a torrentezés sem lehet örökéletű. Szép lassan szivárognak be itthonra is elérhetőbb árú, legális alternatívák. Hogy igazságosak legyünk, elmondjuk azt is, hogy a lendület az nCore mögött is abbamaradt. Lassan már 3 éve, hogy “hivatalosan” is megjelentek Facebookon, és meglengették a szelét az új oldalnak. Ebből semmi nem lett, és az “Így készül az nCore” blog is szép lassan meghalt.

Letölteni persze még mindig van honnan, és még éveken keresztül biztosan lesz is piaca a torrentezésnek, és a hasonló alternatív megoldásoknak. Az azonban jól látható, hogy szép lassan felnőtt az a generáció, amelyik egész napokat töltött a számítógép előtt ülve, és szerelte a trackert, vagy töltötte fel a torrenteket.

Frissítve 2017.01.15.

Úgy tűnik sikerült megoldani a problémát a srácoknak, mind a peerek száma, mind pedig a letöltési sebesség is helyreállt az oldalon.