A KickAss megszűnésével, ahogy azt már láttuk több népszerű torrentoldal esetében, azonnal megjelentek a mirror oldalak. Ezeket azonban érdemes fenntartással kezelni, mert nem mindig azért indítanak ilyen mirror oldalakat bizonyos csoportok, hogy a közjót szolgálják, hanem a saját malmukra hajtsák a vizet.

A TorrentFreak szúrta ki, hogy a népszerű, sok helyen linkelt KickAss mirror oldalak (kickass.mx, kat.al, kickass.cd) meglehetősen érdekes tartalommal bírnak. Az oldalakra se regisztrálni, se belépni nem lehet, mégis kerülni fel új torrentek, szinte percenként. Vajon akkor mégis hogyan?

kickassmirror_4

Ez a Pirate Bay találati oldala

 

Hát úgy, hogy ezeknek a mirror oldalaknak semmi közük a megjelenésen kívül a régi KickAss oldalhoz. Ehelyett a Pirate Bay oldaláról húzzák le a tartalmat. Azon felül, hogy ez lényegében egyszerű becsapás, és semmi extrát nem ad a régi KickAss felhasználóknak, nyilván forgalom, és reklám felület a mirror gazdáinak.

Azt persze megszokhattuk, hogy torrent oldalakon (is) vannak reklámok, valamiből meg kell élniük, de amikor nem kapunk értékes szolgáltatást, akkor megkérdőjelezhető az egész oldalnak a léte. Egyértelműen pénzszerzés, lehúzás a cél becsapásra alapozva.

kickassmirror_3

kickassmirror_2

kickassmirror_1

Ez pedig három “KAT mirror”

Kezeljük tehát helyén a dolgokat, kerüljük a mirror oldalakat, helyette használjuk a már bevállt, évek óta működő más – akár publikus – trackereket. A KickAss megszűnésével az egyik legnépszerűbb ilyen portál tűnt el, de még számtalan hasonló van a világon.