Romániáról kevesen gondolnák, hogy az ott lakók átlagosan Európa egyik leggyorsabb internetkapcsolatával rendelkeznek. Talán ennek, és nyilván az ottani életszínvonalnak köszönhető, hogy a kalózkodás ott is népszerű. A gyors internet révén az emberek nagy része már a közvetlen streaminget választja a napi film megtekintésére. A kormány, úgy látszik, nem nézte jó szemmel ezt, és az Igazságügyi Minisztérium közreműködésével lefoglalták a legnépszerűbb román streaming oldal domain címét – írja a Torrentfreak.

 rom-seized1

A 990.ro az egyik legnépszerűbb ilyen oldal volt Romániában, mi sem bizonyítja ezt, mint hogy éppen csak lecsúszott a top 100-as oldalak listájáról az Alexa.com statisztikája szerint. A beszámolók szerint az oldalon a legnépszerűbb filmek és sorozatok nagy része hamar megtalálható volt, a Game of Thrones például az amerikai vetítés után pár órával, már román felirattal volt megnézhető.

990ro

Természetesen ahogy lenni szokott, a 990.ro oldalán voltak reklámok, nem lenne meglepő, hogy az esetleges bevételek is közrejátszottak a nyomozás, illetve lefoglalás ügyében. A helyi információk szerint a Romania Online nevű céghez köthető a 990.ro portál, bár ők tagadták ezeket a vádakat.