Ezt maga Kim Dotcom, a Megaupload alapítója jelentette be. Az új szolgáltatás a Megaupload 2.0 nevet kapja majd és valószínűleg 2017 januárjában lesz elérhető mindenki számára, pontosan öt evvel azután, hogy az amerikai hatóságok razziát tartottak Dotcom Új-zélandi birtokán, és letartóztatták.

 

“A Megaupload 2017 január 20-án visszatér, a razzia ötödik évfordulója alkalmából. Jobb lesz mint az eredeti, igazi otthonos érzést fog majd kelteni.” Írta Kim Dotcom hivatalos Twitter csatornáján, július 9-én.

Az alapító azt is elárulta, hogy az új szolgáltatás igénybe vételéhez már Bitcoinnal is lehet majd fizetni, egyelőre viszont nem tisztázottak a részletek, hogy valójában hogy is fog ez megvalósulni.

A Bitcoin fizetési rendszer bevezetése rendkívül fontos lehet a fájlmegosztó óriásnak, mivel a PayPal feketelistára tette a MEGA szolgáltatást a “különleges titkosítási módszere” miatt.

Dotcom továbbá azt is elárulta, hogy az eredeti Megaupload felhasználók visszakapjak a régi fiókjukat, prémium szolgáltatással egyetemben. E-mailben kapnak majd értesítést arról, hogy az új oldal készen áll. Az új verzió 100GB szabad tárhelyet biztosít majd a felhasználóknak, és nem lesz adatkorlátozás.

Dotcom a Megaupload korábbi munkatársai segítségét is kérte az újraindítássál kapcsolatban.

“Én leszek az első milliárdos, akit letartóztattak, mindent elveszített, majd ismét alapított egy több millió dollárt erő céget, miközben óvadék ellenében szabadlábon van.”

Kim Dotcom jogi problémái 2012 januárjában kezdődtek, amikor a rendőrség razziát tartott Coatsville-i házában, Új-Zélandon. Ennek következtében a Megaupload fájlmegosztó szolgáltatást lekapcsolták. Az FBI többek között internetes kalózkodással és pénzmosással vádolta meg Dotcomot és üzlettársait. Az alapító és három másik társát 2012 január 20-án tartoztattak le.


Mindez idáig Dotcom sikeresen harcolt az amerikai hatóságok ellen és az ügyvédek segítségének köszönhetően, szabadlábon védekezhet az ellene felhozott vádak ellen, letartóztatása pillanatától kezdve.

A Megaupload fájlmegosztó szolgáltatást 2005-ben alapították. Az oldal népszerűsége hamar felkapott, 150 millió regisztrált felhasználó és 50 millió egyéni napi látogató jelentette a csúcsot. A “minden idők legtöbbett látogatott weboldalak” listáján egészen a 13.-ik helyig kúszott fel.

Miután a Megauploadot lekapcsolták, 2013-ban Dotcom egy új szolgáltatást indított MEGA néven. Meg kell viszont jegyezni, hogy az ottani igazgatói pozícióról később lemondott.

Ami a konkurenciát illeti, Dotcom odaszúrt egyet a Mega NZ szolgáltatásnak is:

“A Mega NZ halott. Letöltési korlátozások. Kínai tulajdonosok. Pénzhiány. Nincs Kim Dotcom. A Megaupload 2.0-val új korszak kezdődik.”

A Mega NZ elhatárolódott Dotcom kijelentésétől.

Forrás: rt.com