Meg nem erősített információk szerint ismét több szolgáltatónál tartanak ellenőrzést a BIX-ben. Az érintett szolgáltatók lehetnek: CFM, DataLand, UltraNet, ATW.

A tegnapi razzia után nem teljesen elképzelhetetlen, hogy újabb adatokra, ill. nyomokra bukkanhattak a hatóságok, bár akinek volt egy kis esze, a tegnapi “balhé” után gyors takarításba és költözésbe kezdett.

Az Indeep, a BitMusic, a Teracod és a Majomparadé egyébként nem elérhető. Az utóbbi három oldal a Deninet által biztosított hálózaton hostingolják (ami egyébként szépet esett az elmúlt órákban), egy-egy alvállalkozón keresztül.

A BIX ma még alacsonyabban van, mint tegnap, és ez javarészt a Deninet-es háló javára írható:

Jól látható, hogy a mai forgalom még kisebb, mint a tegnapi.

Hiteles forrásból még nincs megerősítve!

Frissítve 1,2,3:

14:11 @ Két helyről is megerősítették, hogy a CFM-nél volt kutakodás. (Frissítünk még…)

14:48 @ Alfa-ban nem kizárt, hogy vannak/voltak

15:05 @ Valószínűsíthető, hogy nem csak smswebet fogtak a mai napon. (Részletekbe nem megyünk bele)

15:54 @ A Dataserv.hu is érintett volt, az Index információ szerint a portsms.dataserv.hu gépet foglalták le.

dataserv.hu (by robtex.com)

18:39 @ “Hat nagy teljesítményű, úgynevezett SMS-szervert foglalt le a rendőrség Budapesten a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért Egyesület feljelentése nyomán. A gyanú szerint a szerverek üzemeltetői emelt díjas sms ellenében engedélyezték különböző, szerzői jogok védelme alá eső filmek és zenék letöltését. Szerzői jogok megsértése miatt indult nyomozás, de egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. A rendőrség szakértőt vont be a vizsgálatba, az ő dolga lesz kideríteni, pontosan mennyi kárt okozott az illegális fájlmegosztó. A nyomozók az IP címek nyomán jutottak el a helyszínre.” -tudta meg a Független Hírügynökség.

19:31 @ MTI-s információ, hogy a lefoglalt 6 smsweb szerveren több tíz terabájtnyi jogvédett tartalom volt.