Az Origo-n olvasható információk szerint 140 terabájtos SMSWEB-es hálózatot fülelt le a NAV. Az adóhatóság által lefoglalt gépeken zömében filmek, játékok, zenék és természetesen programok voltak megtalálhatóak, amelyeket egy emeltdíjas SMS-ért cserébe lehetett letölteni.

A NAV szerint a népszerű letöltő oldalaknak több ezer felhasználója volt. Az összesen 22 darab lefoglalt szerveren mintegy 140 terabájt adat volt megtalálható. A razzia pontos helye és az érintett oldalak nem ismertek, annyit tudni, hogy a kalózszolgáltatásra 4 különböző oldalról lehetett regisztrálni, aminek nagy részét a Dtsh.hu üzemeltette.

Elég jól mehetett a biznisz, mivel a lefoglalt számítógépek összértékét mintegy 20 millió forintra becsülték. A szerverek mellett zárolták az üzemeltetők számláját is, amelyen a lefoglalás pillanatában 4 millió forint volt. A NAV szerint a működtetők havonta több millió forintos haszonra tehettek szert az emeletdíjas sms alapján működő warez oldalakból.

Frissítve:

A “Palace Club” nevű, szintén a DTSH által hostolt oldal a Facebook illetve Twitter oldala szerint még szeptember elején tűnt el:


Frissítve 2:

Az érintett warez oldalak: utp.dtsh.hu, dry.dtsh.hu, pem.dtsh.hu és palace.megafreeupload.com