Az OiNK-ról már rengetegszer írtunk, most évekkel az eset után végre úgy látszik, ténylegesen lezárul az egykor jobb sorsot is megélt torrentoldal és felhasználóinak az ügye.

2007-ben az akkor vezető zenés torrentoldalt brit és holland együttműködéssel tudták térdre kényszeríteni. Jöttek az egyre súlyosabb vádak, börtön, csillagászati bírságok, nem csak a tulajoknak, hanem a felhasználóknak is.

Idővel azonban egyre jobbra fordult a torrentezők ügye, hiszen idén januárban még a volt tulajt, Alan Ellist is felmentették a vádak alól, és szabadon távozhatott. A 2007-es Operation Ark Royal “néven” futó akcióban azonban nem csak őt, hanem 5 felhasználót is megvádoltak és perbe fogtak.

Az 5 feltöltőből már csak Matthew Wyatt maradt a bíróság előtt, azonban az ő ügyét a napokban végül dobták, és ezzel – talán – végleg lezárult a torrentoldal hivatalos ügye.

A bizonyítás során ugyanis a vád mindig falakba ütközött, és nem tudták kellőképpen alátámasztani azt, hogy a Wyatt által közvetített fájlok valóban jogvédelem alatt álltak, illetve hogy Wyatt volt-e az eredeti fájlok forrása. A vádlott ügyvédje elmondta, hogy a zeneipar képviselői egy civil peres eljárásból büntető eljárást szerettek volna kreálni, ám ez a tervük végül csúfos kudarcba torkollott.

A bíróság ráadásul kategorikusan kijelentette, hogy nem akar tizenéveseket letartóztatva látni egyszerű fájlcsere miatt.

(via torrentfreak)