Tegnap valóban elindult Kim Dotcom MEGA nevű, új, fájlmegosztó oldala. Az újságírói teszt után a felhasználók is birtokba vehették a még béta fázisban lévő oldalt. Az érdeklődés a site iránt egyébként óriási volt, ezrek regisztráltak percenként.

A MEGA hálózata nem is bírta sokáig az óriási rohamot, valamikor 250 ezer felhasználó regisztrációja után letérdelt. Kim nem aggódott nagyon, közölte, hogy az IT team majd megoldja, és úgy is lett.

Dotcom úrral a legtöbb nagyobb tech site persze csinált riportot, így többek közt azt is megtudhattuk, hogy terveik szerint a MEGA nem jut a Megaupload sorsára, hiszen top ügyvédek vannak az oldal mögött, és megpróbálnak törvényes keretek között mozogni. Azt is “elkotyogta”, hogy az oldal fizetős részét is sokan – többen mint várták – veszik igénybe.

Szó esett a MEGA mögött lévő technológiáról, elmondta hogy mindent saját maguk csináltak, olyan technológiákkal többek között, amelyeket még sehol máshol nem használtak. A weboldal nagyban épít a HTML5-ös technológiákra, például ezért is ajánlatos Chrome-val böngészni az oldalt.

Jelenleg is rengetegen használják az oldalt, kisebb lassulások lehetségesek. Tapasztalataink szerint a regisztrációnál egyébként érdemes Gmail-es címet használni, arra azonnal megjött a megerősítő email, míg a másikra órákkal később sem (az is lehet, hogy átmeneti kimaradásba futottunk).

megamovie

Az ősi ellenségnek, az MPAA-nak azért a tegnapi nap folyamán Twitteren odaszúrt egy kicsit Kim, megmutatta ugyanis, hogy nem csak a MEGA-nák dolgoznak, hanem jönnek még testvér-oldalak is, mint például a MEGAMOVIE.

Ha Dotcom tervei beválnak, és tényleg legálisan is stabilan tud működni a MEGA, akkor a hasonló one-click hosting oldalak, illetve a Cloud drive szolgáltató óriások (Dropbox, SkyDrive, illetve a legújabb LogMeIn féle Cubby) felköthetik a gatyájukat.