Íme a “trackervisit” sorozat újabb epizódja, mely ezúttal a Predator elnevezésű torrent oldalt mutatja be. Ne feledjétek, a cikksorozat célja, hogy megismerjük a “kicsiket” is!

A regisztráció után egy megerősítő e-mail érkezik, az oldal ezután elérhető. A folyamat elég gyors volt. Ezután viszont az egész oldal lelassul. A betöltődésre sokszor hosszabb időt kell várni, függetlenül a böngésző típusától. Az oldalon többféle stílus van, de a többség eléggé sötét, így a sötétebb betűk nehezen kivehetőek. Persze egy predátor lát a sötétben is, de nem mindenki tartozik közéjük…

Az oldalon 6500 felhasználó van a 2008 Augusztusi indulás óta, ám ezek jelentős része csak heti rendszerességgel látogathatja az oldalt. Többnyire 20-30 online tag böngészi az oldalt. A torrentek száma a 2006-os induláshoz képest nagyon kevés 1900 db köszönhetően a rendszeres törlésnek. A halott torrentek száma ehhez képest nem túl magas kb 240-250 közé tehető. Az inaktív vagy halott torrentek egy hét után törlésre kerülnek. A peerkapcsolatok száma átlagban 1000 és 2000 között van.

Szabályzat

A letöltési szabályoknál a kötelező seed idő és visszaosztási arány elég laza. A minimum 0.4-es arány és a két hét kötelező seed idő elfogadható. Viszont, aki lelép a seedből egy figyelmeztetést kap, második alkalommal már kitiltják. Az nem derül ki a szabályzatból, hogy ez a szigorú szabály hány lelépett torrent esetén lép életbe. Az ugye nem mindegy, hogy 20 torrentet seedelek egynél pedig valamilyen oknál fogva nincs seed és ezért már jár-e büntetés, majd a kitiltás? Maga a szabályzat rövid és tömör. Nem derül ki belőle, hogy a különböző szabálysértések miatt, pontosan hány nap/hét figyelmeztetés jár? De például az sincs beleírva, hogy a különböző szabálysértések esetén kiszabott büntetés mértékéről a Staff tagjai szabadon dönthetnek-e?

Feltöltések

Napi körülbelül 15-20 torrent kerül feltöltésre. Többnyire a Staff tagjai töltenek fel, a feltöltéseket szerver seeddel biztosítják. A torrentek többségén leginkább 1-10 közötti letöltés szám látható, de népszerűbb anyagok esetén ez jóval 30 fölé is emelkedik. A visszaosztás ezeken a torrenteken viszonylag könnyen teljesíthető. Gyakoriak az ingyen letölthető fájlok, részben azért, mert az oldalon minden 1.5 GB méret feletti torrentet ingyenessé tesznek. Ezen kívül működik már az oldalon egy pontrendszer. Minden feltöltés, kérésteljesítés és seed óra után lehet kapni. Ezeket a pontokat később be lehet váltani feltöltésre. Az trackeren létezik dupe szabályzat, ennek köszönhetően minden torrentből maximum 1 db lehet az oldalon.

Támogatás

Az oldalon a támogatási lehetőségek majd minden formája elérhető. A tulajdonosi kör úgy látszik, nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy ne csak saját forrásból tartsa fönn az oldal működését.

Spam üzenetek / reklámok

Az oldalon csak néhány helyen látható reklám banner, azon is inkább seed szerver megrendelésére van lehetőség. Van külön létrehozott Banner menü, ahol a felhasználó megoszthatja kedvenc oldalának bannerét. A banner egy gombnyomásra bekerül a listába. Ebben a menüben ennek köszönhetően számtalan torrentes oldal reklám bannere megtalálható. Sajnos az összképbe ez belerondít egy kicsit. Spam körlevél illetve e-mail regisztrációnk óta nem érkezett.

Általános értékelés

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján szimpatikus oldal. A vezetőség segítőkész a kérdésekre gyorsan érkezik válasz. A trackerre maximum 8000 felhasználó regisztrálhat, így nyilvánvaló, hogy nem akarnak túl magas létszámot elérni. Jobb a kevesebb, de aktívabb felhasználó. Ezen kívül az is jó kezdeményezés, hogy az oldalra csak eredeti releasek kerülhetnek feltöltésre.

Aki kíváncsi az oldalra jelenleg free reg van. Címük http://avsp.sytes.net/index.php

Figyelembe véve az első megjelent cikk utáni kommenteket és az e-mail címre érkezett észrevételeket a pontozásos rendszert kivezetem az értékelésből. Felesleges vitákat generálni ezzel. A cikk elolvasása után mindenki eldöntheti mennyire szimpatikus neki az oldal, aki úgy gondolja, ezek után regisztrálhat.

Szerző: Trackervisit

Érkezett egy levél hozzánk, szintén a Predator oldallal kapcsolatban. Ezt jelenleg vizsgáljuk, és megpróbálunk utána járni a dolgoknak, mielőtt bármit is írnánk. (sct)